ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΜεσολογγιΚώστας Λύρος: Ένα χρόνο μετά την Ανατροπή στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου (ΦΩΤΟ)

Κώστας Λύρος: Ένα χρόνο μετά την Ανατροπή στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου (ΦΩΤΟ)

Κώστας Λύρος: Ένα χρόνο μετά την Ανατροπή στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου (ΦΩΤΟ)

Ένα χρόνο μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογέςαπό τις οποίες αναδείχτηκε η νέα δημοτική αρχή του τόπουδεν μπορούμεπαρά να ανατρέξουμε στο παρελθόνκαι να σταθούμε σε εκείνα ταδρώμενα με μνήμη και κρίση.

Ομολογουμένως οι πρόσφατες εκλογές στο Δήμο μαςδεν είναιότι καλύτερο έχει να αναδείξει η πολιτική ζωή του τόπου μας. Το αντίθετο μάλιστα.Αποτελεί μια θλιβερή «σελίδα» στην πολιτικήμας ιστορία.

Η νεοσύστατηδημοτικήομάδα μας, ηΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ που σήμερα έχει μετην εντολή των πολιτών την ευθύνη της διοίκησηςτουδήμου,κλήθηκε να αντισταθείκαι ναπαλέψει με την – επιεικώς- μαύρη προπαγάνδα,τωναμετροεπών πολιτικών και προσωπικών επιθέσεων, του ασύστολου ψεύδους,των άνευ ορίων και εκτός νόμου λόγων και πράξεων.

Η «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» στάθηκε απέναντι σε όλα αυτάμε ήθος, με σθένος, μεαξιοπρέπεια, με αξιοπιστία καιμε την καρτερική σοβαρότηταπου αρμόζει στο ύφοςπου την χαρακτηρίζει και στις αξίες που την διαπερνούν. Ήταν μιαεκλογική μάχηπου έδωσεσύσσωμος ο συνδυασμός μαςμε απαράμιλλη δύναμηκαι πίστη στην ανάγκη για ανατροπή, κάθαρση και επανεκκίνησηστο Δήμο μας.

Ένα χρόνομετά και εννιά μήνες από την ανάληψη των καθηκόντωναισθανόμαστε την ανάγκη να κάνουμε έναν απολογισμό.Είναι αυτός που μας κάνει υπερήφανους και ικανοποιημένους.

Υπερήφανους γιατίπαρά τα δύσκολα, τις αντιξοότητες, τις παγίδες από τις υφιστάμενεςπαθογένειεςπαραμένουμε όρθιοι και αταλάντευτα πιστοίστις δεσμεύσεις μαςγια πολιτική καθαρότητα. Και μπορούμε να κοιτάμε τους πολίτες στα μάτιακαθαρά μεβλέμμα αληθινό και έντιμο.

Και ικανοποιημένους γιατί ήδη οι κόποι μας αποδίδουν «καρπούς» υγιείςπου πολύ σύντομα θα έχουν την δυνατότητα οι πολίτες μας να τους γευτούν. Και αυτό θα είναι για εμάς η μεγάλη μας χαρά και συνάμα η ανατροφοδότηςδύναμη. Και φυσικά δεν λύσαμε τα συσσωρευμένα προβλήματα. Δρομολογήσαμε όμωςμε τον πιο σωστό και μελετημένο τρόπο τις λύσεις πολλών από αυτά. Και φυσικά δεν αντιμετωπίσαμε τις δυσκολίεςόλων των ανθρώπων.Αποδείξαμε όμως με τον καλύτερο τρόποότι νοιαζόμαστε γι’ αυτούς και μπορούν να πιστεύουν σε μας.Και είναι πολύ σημαντικόγια την τοπική μας κοινωνία ναυφανθεί σχέση εμπιστοσύνης και αλήθειας μεταξύ των διοικούντων και των διοικουμένων.

Πάνω σε αυτή θα βαδίσουμε και θα χτίσουμε τον σύγχρονο Δήμο της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.

Να επισημανθεί το γεγονός ότι στη εννιάμηνη θητεία μας αντιμετωπίσαμε με αποτελεσματικότητα πολύ σοβαρά προβλήματαόπως την έκτακτη ανάγκη λόγω πλημμύρας τον Νοέμβριο που μας πέρασε, τηνσοβαρή έλλειψη προσωπικού στο ανθρώπινοδυναμικό του Δήμου μας,την πρωτοφανήαναστάτωσησε όλα τα επίπεδα από τον covid 19.

Όραμά μας είναι καταρχήν να επανέλθει η χρηστή διαχείριση. Να συνεχιστεί το νοικοκύρεμα που θα αποφέρει σίγουρα καρπούς! Οι περίεργες αναθέσεις, οι στημένοι διαγωνισμοί, οι συναλλαγές κάθε είδους είναι πέρα από την δική μας κοσμοθεωρία. Ήρθαμε για να δώσουμε στο Δήμο, όχι για να πάρουμε…

Παλεύουμε για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα με ελάχιστο προσωπικό και επιδιώκουμε την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των διαμερισμάτων.

Βάζουμε τα θεμέλια για μεγάλα, οραματικά έργα.

Δημιουργούμε ενεργειακή κοινότητα, διεκδικούμε με επιχειρήματα και προετοιμασία κτίρια που είναι εμβληματικά για την πόλη μας.

Σχεδιάζουμε το Μεσολόγγι του 2026 όταν και θα γιορταστούν τα 200 χρόνια από την ανυπέρβλητη Έξοδο.

Κάνουμε κινήσεις για την στήριξη του πρωτογενή τομέα. Με αγροτική οδοποιία και στήριξη προϊόντων που είναι το brandnameτου τόπου μας όπως η ελιά και τα εσπεριδοειδή.

Στοχεύουμε στην προσέλκυση τουρισμού χαράσσοντας την επικοινωνιακή εκστρατεία και το brandingτου τόπου μας.

Διεκδικούμεέργα υποδομών για το Δήμο μας, όπωςύδρευση σε Μεσολόγγι και Οινιάδες.

Αγαπητοί συνδημότες,

Ένα χρόνο πριν δώσατε εντολή για Ανατροπή. Για σπάσιμο των αποστημάτων. Υλοποιούμε την εντολή σας απαράβατα και με σεβασμό προς το δημοτικό χρήμα καιπρος όλους σας.Στη δική μας αντίληψη διοίκησης δεν υπάρχουν καπετανάτα, ιδιοκτησιακές αντιλήψεις, παραγοντισμοί. Αλλά σκληρή δουλειά, εντιμότητα, ανιδιοτέλεια.

Σκοπός μας είναι όταν τελειώσει η θητεία μας να σας κοιτάζουμε στα μάτια. Να έχουμε βάλει πολλά λιθαράκια και να αλλάξουμε κατεστημένες νοοτροπίες.

Η βοήθειά σας είναι κεφαλαιώδους σημασίας. Μαζί θα προσπαθούμε καθημερινά για ένα καλύτερο δήμο. Το Μεσολόγγι, το Αιτωλικό, οι Οινιάδες σίγουρα δικαιούνται και πρέπει να έχουν ένα καλύτερο μέλλον. Δεν το πιστεύουμε μόνο, αλλά αρχίσαμε να το κάνουμε πράξη…

Με Αξιοπρέπεια, Αξιοπιστία, Ανιδιοτέλεια!

Με εκτίμηση

Κώστας Λύρος

Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr