ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα ΝεαΚώστας Καραγκούνης: Όσοι με διέσυραν “εξαφανίζουν” τους λογαριασμούς “φαντάσματα”

Κώστας Καραγκούνης: Όσοι με διέσυραν “εξαφανίζουν” τους λογαριασμούς “φαντάσματα”

Κώστας Καραγκούνης: Όσοι με διέσυραν “εξαφανίζουν” τους λογαριασμούς “φαντάσματα”

Κατεβαίνουν λογαριασμοί – “φαντάσματα”, μετά τη μήνυση που υπέβαλε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ και πρώην υπουργός Κώστας Καραγκούνης με στόχο να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη πρόσωπα που τον σπίλωσαν ανώνυμα.

Ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη αναφέρθηκε στις εξελίξεις που δρομολόγησε η έρευνα και επεσήμανε την ανάγκη έστω ένας εξ αυτών που αδίκως τον διέσυραν να εντοπιστεί και να βρεθεί αντιμέτωπος με τις συνέπειες των πράξεών του.

Τι αναφέρει σε σχετική ανάρτησή του ο κ. Καραγκούνης:

“Για πρώτη φορά υπέβαλα μήνυση με σκοπό να εντοπιστεί ποιος έκανε αυτή την άθλια πράξη. Δεν είναι η πρώτη φορά που μου συμβαίνει κάτι τέτοιο, έχω στοχοποιηθεί ξανά στο παρελθόν. Είχαν επιχειρήσει τότε με τρισάθλιο τρόπο να μου αποδώσουν εμπλοκή και διαλόγους που αφορούσαν άλλο πολιτικό πρόσωπο και όχι εμένα. Αυτό που γίνεται είναι πραγματικά πέρα από κάθε νοσηρή φαντασία και δεν μπορούσα βεβαίως να το αφήσω έτσι. Πέρα από πολιτικοί, είμαστε και άνθρωποι.

Από τη στιγμή που ξεκίνησε η έρευνα της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος άρχισαν να κατεβάζουν τους λογαριασμούς «φαντάσματα». Πρώτα σπιλώνουν ανώνυμα και μετά εξαφανίζονται.

Ως παιδί πολύτεκνης οικογένειας, αλλά και πατέρας τριών ανήλικων παιδιών, είμαι ιδιαίτερα ευαίσθητος στα αδικήματα που αφορούν στην παιδική κακοποίηση. Για αυτό εισηγήθηκα να υπόκεινται σε ποινή ισοβίων δεσμών. Για μένα, λοιπόν, αυτό που συνέβη ήταν τόσο σκληρό απέναντι στην προσωπικότητά μου, που δεν θα μπορούσα να το αφήσω χωρίς έλεγχο.

Ως Υπουργός Δικαιοσύνης έχω ασχοληθεί με το νομικό πλαίσιο που διέπει το διαδίκτυο και το τι μπορεί να γράφει οποιοσδήποτε μέσω κάποιου εικονικού λογαριασμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είναι πολύ σημαντικό να εντοπιστεί ποιος είναι, έστω ένας από αυτούς, διότι όταν έρθει ενώπιον της δικαιοσύνης αντιμέτωπος με τις συνέπειες των πράξεών του, θα καταλάβουν και οι υπόλοιποι πως όλοι πρέπει να επωμίζονται τις ευθύνες των λόγων τους. Είμαι σίγουρος ότι η δίωξη κάτι θα ανιχνεύσει.

Κατά τα άλλα συνεχίζουμε το έργο μας κανονικά, διότι είναι πολύ μεγάλο το διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών για την επόμενη μέρα της χώρας και είναι κρίσιμο το ποιος θα πάρει την τύχη της στα χέρια του.

Ακούστε τις δηλώσεις του πρώην υπουργού:

 

 

Περιφερειακή Ένωση Δήμων: Ολοκληρώθηκε η αποστολή βοήθειας προς τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ