ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΚώστας Καραγκούνης: Εκατοντάδες θέσεις εργασίας μετά την έγκριση του γενικού σχεδιασμού της μαρίνας Παλαίρου

Κώστας Καραγκούνης: Εκατοντάδες θέσεις εργασίας μετά την έγκριση του γενικού σχεδιασμού της μαρίνας Παλαίρου

Κώστας Καραγκούνης: Εκατοντάδες θέσεις εργασίας μετά την έγκριση του γενικού σχεδιασμού της μαρίνας Παλαίρου

Την ικανοποίηση του για την έγκριση του γενικού σχεδιασμού της μαρίνας Παλαίρου, εκφράζει σε γραπτή του δήλωση ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Καραγκούνης.

Αναφερόμενος στα οφέλη που θα προκύψουν για την ευρύτερη περιοχή προτάσσει τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν.

Προαναγγέλλει επίσης ότι σύντομα θα γίνουν γνωστά και άλλα βήματα που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη του τόπου.

Συνεργασία του Κώστα Καραγκούνη με τον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια και τον δήμαρχο Ακτίου Βόνιτσας Γιώργο Αποστολάκη

Ολόκληρη η ανακοίνωση του βουλευτή

“Πριν από τις εκλογές του 2019 είχα και προσωπικά δεσμευτεί για περισσότερες και καλύτερες δουλειές για τον νομό μας. Να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να απαντήσουμε στο τεράστιο πρόβλημα που μαστίζει την νεολαία μας δηλαδή την ανεργία. Ένα πρόβλημα που αναγκάζει τα παιδιά μας να ξενιτευτούν για ένα καλύτερο αύριο. Το αύριο φίλες και φίλοι δεν είναι εκτός Ελλάδος. Το αύριο είναι η ίδια η χώρα μας και ο ευλογημένος τόπος μας. Και η Αιτωλοακαρνανία έχει τις προϋποθέσεις να εξελιχθεί σε νομό πρότυπο και σε δουλειές και σε ανάπτυξη.

Σήμερα είμαι στην εξαιρετικά ευτυχή θέση να ανακοινώσω την Έγκριση του γενικού σχεδιασμού της Μαρίνας Παλαίρου του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας». Έχει ήδη ολοκληρωθεί με επιτυχία η χωροθέτηση της μαρίνας, στα πλαίσια του Ν.2160/93. Επιπροσθέτως, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 598/Δ/21.09.2022 το Προεδρικό Διάταγμα (Π.Δ.), αφού είχε προηγηθεί η σύμφωνη γνώμη του ΣΤΕ. Για να γίνει αντιληπτό το
πόσο σημαντικό έργο επιτυγχάνεται για το νομό, σήμερα μόνο δύο μαρίνες σε όλη την Ελλάδα έχουν ολοκληρώσει τις σχετικές διαδικασίες, που απαιτούνται, και αυτές είναι η μαρίνα της Παλαίρου και η μαρίνα της Σαντορίνης.

Περιττό να αναφέρω τις εκατοντάδες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν. Θέσεις ποιοτικές που θα δώσουν διέξοδο σε πολλά παιδιά όλου του νομού να βρουν δουλειά.

Να δώσω συγχαρητήρια στον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας και βεβαίως στον δήμαρχο Γιώργο Αποστολάκη που έφερε εις πέρας αυτό το πολύ σημαντικό έργο αλλά και σε όλους όσους στο παρελθόν συνέβαλαν καθοριστικά για την ολοκλήρωση αυτού του έργου. Θέλω επίσης να δώσω συγχαρητήρια στα συναρμόδια υπουργεία όπως το Υπουργείο Τουρισμού, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, το Υπουργείο Πολιτισμού και συνολικά στην Κυβέρνηση για την αμέριστη συμπαράσταση.

Θέλω τέλος να ξεκαθαρίσω το εξής. Η μαρίνα της Παλαίρου είναι το πρώτο βήμα. Έπονται πολλά ακόμα σε όλο τον νομό, τα οποία θα ανακοινωθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα. Θέλω προσωπικά να τιμήσω την προεκλογική μου δέσμευση. Ώρα για πράξεις”.

Αγρίνιο: Στην ανακύκλωση τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα αν δεν τα απομακρύνετε

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ