Θα έχουμε πρόβλημα με την κοσοβοποίηση της Θράκης και της Κύπρου;

Η τελική απόφαση θα ληφθεί από την Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης τον ερχόμενο Μάιο

simvoulio_evropis

Η κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, άναψε το πράσινο φως στο Κοσσυφοπέδιο για να γίνει μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης σε μια ιστορική ψηφοφορία. Η τελική απόφαση θα ληφθεί από την Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης τον ερχόμενο Μάιο.

Αυτό το συμβούλιο αποτελείται από τους υπουργούς Εξωτερικών των 46 κρατών μελών, συμπεριλαμβανομένων χωρών που δεν έχουν αναγνωρίσει επίσημα την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, όπως είναι η Ελλάδα, μαζί με την Κύπρο, τη Ρουμανία, τη Σλοβακία και την Ισπανία.

Το παράδοξο εδώ είναι η στάση της Ελλάδας και της κυβέρνησης πιο συγκεκριμένα, καθώς οι βουλευτής της ΝΔ που συμμετείχαν στο Συμβούλιο υπερψήφισαν. Πάμε, άραγε, σύντομα και σε αναγνώριση του Κοσόβου; Ποια είναι η σωστή πλευρά της ιστορίας εδώ; Και πέρα από αυτό ποιο είναι το δικό μας εθνικό συμφέρον; Πως θα μας φανεί αν αύριο κάποιοι Ευρωπαίοι θέλουν να εντάξουν το ψευδοκράτος στη Κύπρο στο Συμβούλιο της Ευρώπης; Πως θα πούμε αν κάποιοι π.χ. στη Θράκη αρχίσουν αύριο να μιμούνται τους Αλβανούς του Κόσοβου; Ή μήπως τότε ο… άνεμος θα φυσάει αλλού και θα γυρίσει η σωστή πλευρά της ιστορίας;

Εφημερίδα Συνείδηση

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Διάλογος κουφών για την "ιδιωτικοποίηση" του νερού

"Πράγματι υπήρξε απόφαση για την ιδιωτικοποίηση του νερού, μόνο που αυτή ήταν επί κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, όταν έβγαλαν την ΕΥΔΑΠ από την Γενική Κυβέρνηση, το Συμβούλιο της Επικρατείας την ακύρωσε και η κυβέρνηση της ΝΔ ενέταξε την ΕΥΔΑΠ και πάλι στη Γενική Κυβέρνηση"!