ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΚοσμάς – Ιερόθεος: Μια φιλία 60 χρόνων – Σπάνιες φωτογραφίες από τους δύο Μητροπολίτες τα χρόνια της νιότης του

Κοσμάς – Ιερόθεος: Μια φιλία 60 χρόνων – Σπάνιες φωτογραφίες από τους δύο Μητροπολίτες τα χρόνια της νιότης του

Κοσμάς – Ιερόθεος: Μια φιλία 60 χρόνων – Σπάνιες φωτογραφίες από τους δύο Μητροπολίτες τα χρόνια της νιότης του

Μερικές σπάνιες φωτογραφίες ενδεικτικές της φιλίας που συνέδεε τους Μητροπολίτες Ναυπάκτου Ιεροθέο και τον Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά, από τα χρόνια της νιότης τους δημοσίευσε το nafpaktianews.gr.

Σε αυτήν τη φωτογραφία εικονίζεται ο κατά κόσμον Κωνσταντίνος Παπαχρήστος και μετέπειτα Μητροπολίτης Κοσμάς με τα χέρια στη μέση από τα δεξιά ενώ ο νεαρός κατά κόσμον Γεώργιος Βλάχος μετέπειτα Μητροπολίτης Ιερόθεος που εικονίζεται με τα χέρια πίσω. Η φωτογραφία έχει τραβηχτεί κατά τη διάρκεια σχολικής Εκδρομής του οκτατάξιου γυμνασίου το 1962-63.

Σε άλλη εικόνα οι δυο φίλοι Μητροπολίτες Κοσμάς με το σκούρο σακάκι και Ιερόθεος στα αριστερά του κατά τη διάρκεια κατασκήνωσης το 1967.

 

Την ίδια χρονιά το 1967 κατά τη διάρκεια της κατασκήνωσης εικονίζεται στο κέντρο της φωτογραφίας με το σκούρο σακάκι ο Κωνσταντίνος Παπαχρήστος (Μητροπολίτης Κοσμάς) και στα αριστερά του ο Γεώργιος Βλάχος (Μητροπολίτης Ιερόθεος).

H τελευταία φωτογραφία έχει ληφθεί πάλι το 1967. Στη μέση εικονίζεται ο Γεώργιος Βλάχος (Μητροπολίτης Ιερόθεος), στα δεξιά του ο Κωνσταντίνος Παπαχρήστος (Μητροπολίτης Κοσμάς) και στα αριστερά του ο αδελφός του Κοσμά Απόστολος Παπαχρήστος.

Κλειστές σήμερα οι υπηρεσίες και στο Δήμο Αμφιλοχίας λόγω πένθους

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr