ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΚορονοϊός: Ξεσπάει ο δήμαρχος Λαμίας για τις καραντίνες που έσπασαν και τα αλλεπάλληλα κρούσματα! (VIDEO)

Κορονοϊός: Ξεσπάει ο δήμαρχος Λαμίας για τις καραντίνες που έσπασαν και τα αλλεπάλληλα κρούσματα! (VIDEO)

Κορονοϊός: Ξεσπάει ο δήμαρχος Λαμίας για τις καραντίνες που έσπασαν και τα αλλεπάλληλα κρούσματα! (VIDEO)

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τη διερεύνηση κακουργηματικών πράξεων σχετικά με το «σπάσιμο» της καραντίνας και τη διάδοση της covid-19 στη Φθιώτιδα, διέταξε από την Τετάρτη (10/6) η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας, Αγορή Παπακώστα.

Ήδη ο φάκελος βρίσκεται στα χέρια των αστυνομικών αρχών που θα διεξάγουν την έρευνα και συγκεκριμένα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, ώστε να διερευνηθούν τα αδικήματα της παραβίασης του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα (Ν. 4619/2019) και να επιβληθούν κυρώσεις εναντίον όσων παραβιάζουν τα μέτρα που νομίμως έχουν διαταχθεί προκειμένου να αποτραπεί η διάδοση της νόσου.

Εν τω μεταξύ το πρωί της Πέμπτης (11/6) η Εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Αγορή Παπακώστα είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Λαμιέων Θύμιο Καραΐσκο. Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή σχετικά με τον κορωνοϊό, ενώ αναφέρθηκαν και σε ενέργειες και μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να αποτραπεί η διάδοση του SARS-COV-2.

Ήδη ο κ. Καραΐσκος με την επιβεβαίωση των επόμενων θετικών δειγμάτων στην περιοχή του Δήμου Λαμιέων είχε κάνει λόγο για ευθύνες αλλά και για την ανάγκη επίδειξης «σεβασμού προς το διπλανό μας, τους πατεράδες, τους παππούδες, τις οικογένειες μας». Ο Δήμαρχος είχε αναφερθεί μάλιστα και στο απευκταίο σενάριο του τοπικού lockdown το οποίο χαρακτήρισε ακραίο με την ελπίδα της συμμόρφωσης στις αποφάσεις της πολιτείας και στις οδηγίες των επιστημόνων.

«Κάποιος ή κάποιοι δεν τήρησαν τις οδηγίες, δε σεβάστηκαν τις θυσίες των δημοτών μας και το διπλανό τους», τόνισε ο Θυμιος Καραΐσκος:

Πηγή: lamiareport.gr

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr