ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΚορονοϊός: Τι ανοίγει από Δευτέρα – Ποια μέτρα παραμένουν υπό τον φόβο μεταλλάξεων και έξαρσης της πανδημίας

Κορονοϊός: Τι ανοίγει από Δευτέρα – Ποια μέτρα παραμένουν υπό τον φόβο μεταλλάξεων και έξαρσης της πανδημίας

Κορονοϊός: Τι ανοίγει από Δευτέρα – Ποια μέτρα παραμένουν υπό τον φόβο μεταλλάξεων και έξαρσης της πανδημίας

Από την Δευτέρα 31 Μαϊου με  διστακτικά βήματα, ανοίγουν δραστηριότητες καθώς, παρά τη βελτίωση σειράς επιδημιολογικών δεικτών, οι ειδικοί εκτιμούν πως η χώρα δεν έχει φτάσει ακόμη στο επιθυμητό επίπεδο ασφαλείας καθώς υπάρχει οι φόβος μεταλλάξεων και έξαρση της πανδημίας.

Η διασπορά του ιού παραμένει μεγάλη σε αρκετές περιοχές, ενώ σε περίπτωση που κυριαρχήσουν οι μεταλλάξεις αυξάνονται κατά πολύ οι πιθανότητες για ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας μετά το φθινόπωρο.

Ο εμβολιασμός του πληθυσμού που κινείται με γοργούς ρυθμούς και τα self test, είναι δύο ισχυρά όπλα, που συμβάλλουν στο να ανακοπεί η διασπορά του κοροναϊού.

Έτσι από Δευτέρα, μετά από την σύμφωνη γνώμη της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, ανοίγουν και άλλες δραστηριότητες, όπως τα γυμναστήρια ενώ η τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα μειώνεται στο 25%.

Η επιτροπή, ωστόσο δεν έδωσε το «πράσινο φως» για την… επιστροφή της μουσικής στα μαγαζιά της Εστίασης.

Άλλωστε από την Δευτέρα θα είναι σε ισχύ νέα μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας, όπως το άνοιγμα νέας εφαρμογής για τον κοροναϊό και το σχέδιο για τοπικά lockdown.

in.gr

Το φως στη σήραγγα έγινε είδηση

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr