ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΚορωνοϊός – Συνεχίζονται τα καλά νέα: Σταθερά κάτω από το 4% ο δείκτης θετικότητας στην Ελλάδα

Κορωνοϊός – Συνεχίζονται τα καλά νέα: Σταθερά κάτω από το 4% ο δείκτης θετικότητας στην Ελλάδα

Κορωνοϊός – Συνεχίζονται τα καλά νέα: Σταθερά κάτω από το 4% ο δείκτης θετικότητας στην Ελλάδα

«Πράσινη» η Ελλάδα σε σύγκριση με το σύνολο της Ένωσης και στον αριθμό κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους  σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το ECDC για την ΕΕ

Βελτιώνεται διαρκώς η κατάσταση στην Ελλάδα αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας και αυτό πιστοποιείται από το Ευρωπαϊκό CDC (Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων) και τα εβδομαδιαία στοιχεία που επεξεργάζεται και δημοσιεύει.

Σύμφωνα με τους τελευταίους χάρτες, οι οποίοι «ανέβηκαν» στη σελίδα του ECDC την Πέμπτη, η χώρα μας βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση σε δυο βασικές μετρήσεις: τον αριθμό κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους τους δυο πρώτες εβδομάδες του έτους και τον δείκτη θετικότητας για τη δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, τη στιγμή που το μεγαλύτερο μέρος της Ένωσης βρίσκεται στο «κόκκινο» στον αριθμό κρουσμάτων (κατηγορία υψηλού κινδύνου που προκύπτει αν τα κρούσματα των τελευταίων 14 ημερών είναι 50 ή περισσότερα ανά 100.000 κατοίκους σε συνδυασμό με 4% θετικά τεστ ή αν τα κρούσματα είναι περισσότερα των 150 ανά 100.000 κατοίκους), η Ελλάδα είναι «κίτρινη» (στην πλειοψηφία της) στην καταγραφή του αριθμού κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους κατά τις τελευταίες 14 ημέρες, η οποία σε σε συνδυασμό με το ποσοστό των θετικών τεστ, αποτυπώνει τόσο τον ρυθμό διάδοσης της νόσου, όσο και τη δυναμική διείσδυσής του στην κοινότητα.

Όπως φαίνεται στον παρακάτω χάρτη, η κατάσταση είναι αρκετά καλύτερη («πράσινο») σε Ήπειρο, Ιόνιο και στα περισσότερα νησιά του Αιγαίου, ενώ η υπόλοιπη χώρα είναι «κίτρινη». Το θετικό είναι πως δεν υπάρχει καμία περιφέρεια σε κατάσταση υψηλού κινδύνου.

Ακόμα καλύτερη είναι η εικόνα στον δείκτη θετικότητας για τη δεύτερη εβδομάδα του έτους (αριθμός κρουσμάτων / αριθμός τεστ), καθώς η Ελλάδα παραμένει «πράσινη» στο σύνολό της, πράγμα που σημαίνει ότι βρίσκεται κάτω από το όριο του 4%.

ptotothema.gr

foto protothema.gr

Στα 509 τα νέα κρούσματα – 293 οι διασωληνωμένοι, 25 θάνατοι

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr