ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΚορονοϊός: Στους 6 οι νεκροί στην Κύπρο – 9 ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση

Κορονοϊός: Στους 6 οι νεκροί στην Κύπρο – 9 ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση

Κορονοϊός: Στους 6 οι νεκροί στην Κύπρο – 9 ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση

Ένας ακόμα νεκρός στην Κύπρο από τον κορονοϊό – ο 6ος θάνατος συνολικά – όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας της χώρας, την Κυριακή (29.03.2020). Πρόκειται για 68χρονο άνδρα, ενώ εννέα είναι οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Συνολικά 35 είναι τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των στα 214, περιλαμβανομένων και των πέντε που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις.

Ο επιστημονικός διευθυντής Διεύθυνσης Λευκωσίας ΟΚΥπΥ, Δρ Μάριος Λοΐζου, σημείωσε ότι μετά από την κατάληξη του 68χρονου άνδρα, οι θάνατοι από τη νόσο COVID – 19 στην Κύπρο έγιναν έξι, πέντε άντρες και μία γυναίκα, με μέσο όρο ηλικίας τα 64 χρόνια.

Όπως είπε, τέσσερις από αυτούς είχαν κάποιας μορφής επιβαρυντικούς παράγοντες.

Κορονοϊός: Μάχες για τη ζωή στις ΜΕΘ

Ο κ. Λοΐζου είπε ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το νοσοκομείο αναφοράς, νοσηλεύονται 26 άτομα, εκ των οποίων πέντε στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας και πρόσθεσε ότι δόθηκαν επίσης τρία εξιτήρια.

Ανέφερε ότι εννέα άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα, τρία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και έξι στη ΜΕΘ Λευκωσίας, σημειώνοντας ότι η κατάσταση των ασθενών αυτών μέχρι τη στιγμή αυτή είναι σταθερή αλλά κρίσιμη.

Ο καθηγητής Μοριακής Ιολογίας του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου και Τακτικό Μέλος της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, Λεόντιος Κωστρίκης είπε ότι με βάση τα σημερινά δεδομένα από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής και το Μικροβιολογικό Εργαστήρι του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 35 από σύνολο 530 εργαστηριακών διαγνώσεων.

Ο Δρ Κωστρίκης είπε πως πρόκειται για δύο άτομα που επέστρεψαν από ευρωπαϊκές χώρες, άρα θεωρούνται εισαγόμενες λοιμώξεις, 31 άτομα που εντοπίστηκαν μέσω ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων περιστατικών, και δύο άτομα των οποίων το ιστορικό διερευνάται.

Όπως ανέφερε, με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 214, (περιλαμβανομένων και των πέντε που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις). Ο κ. Κωστρίκης είπε πως τα 214 περιστατικά COVID-19 εντοπίστηκαν μετά τη διεκπεραίωση συνολικά 6.447 εργαστηριακών αναλύσεων από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και το Μικροβιολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Τα 126 από τα 214, συνέχισε, προέρχονται από επαφές, άρα οι λοιμώξεις είναι από την Κύπρο και πρόσθεσε ότι 18 από τα άτομα που διαγνώστηκαν θετικά με στον ιό και νοσηλεύτηκαν, έχουν αποθεραπευτεί.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ιταλία: 756 οι νεκροί και 5.217 κρούσματα σε μια μέρα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr