ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΚορονοϊός – σχολεία: Τα σενάρια για άνοιγμα – Τι θα γίνει με πρωτόκολλα λειτουργίας και τεστ

Κορονοϊός – σχολεία: Τα σενάρια για άνοιγμα – Τι θα γίνει με πρωτόκολλα λειτουργίας και τεστ

Κορονοϊός – σχολεία: Τα σενάρια για άνοιγμα – Τι θα γίνει με πρωτόκολλα λειτουργίας και τεστ

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί σε γονείς και εκπαιδευτικούς η έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες, με αποτέλεσμα γεννάται και ο αντίστοιχος προβληματισμός για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Στο τραπέζι αλλαγή πρωτοκόλλων, περισσότερα τεστ

Η κυβέρνηση διαμηνύει πως στόχος είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου, ωστόσο, τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από την ερχόμενη εβδομάδα. Πάντως, εκ των πραγμάτων θα γίνουν αλλαγές σε πρωτόκολλα, αυξημένα τεστ (rapid η self test), ενώ ήδη απαγορεύτηκαν οι εκδρομές.

Οι συζητήσεις για το άνοιγμα των σχολείων κατά μια εβδομάδα αργότερα ήδη γίνονται και στην επιτροπή των επιστημόνων η οποία θα κάνει και την πρόταση της την επόμενη εβδομάδα και πάντως πριν από την Παρασκευή.

Και αυτό διότι πρόκειται για μια πολύ σοβαρή απόφαση καθώς αφορά άμεσα τους εργαζόμενους γονείς οι οποίοι θα πρέπει να είναι έγκαιρα ενημερωμένοι ώστε να κάνουν τον προγραμματισμό τους. Οι επιστήμονες ξέρουν ότι μια τέτοια απόφαση έχει πολλές κοινωνικές αλλά και οικονομικές επιπτώσεις αλλά φοβούνται ότι τελικά θα οδηγηθούμε σε αυτό εάν η κατάσταση με τα κρούσματα εξελιχθεί σε πραγματικό τσουνάμι.

Πηγή: ethnos.gr

Μοσχάτο: Δολοφόνησαν 41χρονο μπροστά στα μάτια του παιδιού του και της γυναίκας του (video)

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr