ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΚορωνοϊός: Κατέβασαν ρολά μπαρ και εστιατόρια στις 12 λόγω των νέων μέτρων (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ + VIDEO)

Κορωνοϊός: Κατέβασαν ρολά μπαρ και εστιατόρια στις 12 λόγω των νέων μέτρων (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ + VIDEO)

Κορωνοϊός: Κατέβασαν ρολά μπαρ και εστιατόρια στις 12 λόγω των νέων μέτρων (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ + VIDEO)

Σε ισχύ τέθηκε από τα μεσάνυχτα, το μέτρο του νέου ωραρίου για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε 15 περιοχές της χώρας, σε μια προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Πρόκειται για μπαρ, κλαμπ και εστιατόρια που θα κλείνουν τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί, στις εξής περιοχές:

Τις Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,
Τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας,
Τους Δήμους Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου, Κω.
Στους παραβάτες θα μπαίνει σε πρώτη φάση πρόστιμο 10.000 ευρώ και σε περίπτωση δεύτερης παράβασης «λουκέτο» για 20 ημέρες.

Έτσι, μόλις το ρολόι έδειξε 12 το βράδυ, οι εικόνες που μπορούσε κανείς να αντικρίσει σε Κρήτη, Καβάλα και Θεσσαλονίκη, ήταν άδεια μαγαζιά από κόσμο και αστυνομικούς να περιπολούν για να κάνουν ελέγχους.
Συγκεκριμένα, στη Θεσσαλονίκη, από τις 23:30 τα εστιατόρια και τα μπαρ άρχισαν να ενημερώνουν τον κόσμο πως θα πρέπει σταδιακά να αποχωρούν. Παράλληλα, την εμφάνισή τους έκαναν άνδρες της Αστυνομίας οι οποίοι έλεγχα για την τήρηση των ωραρίων.
Στο Ηράκλειο της Κρήτης, την τήρηση των μέτρων επέβλεψε η Δημοτική Αστυνομία, καθώς το προσωπικό της έκανε ελέγχους στα καταστήματα, ακριβώς στα μεσάνυχτα.
Οι εικόνες στην πόλη είναι πρωτοφανείς για μέσα Αυγούστου, στην καρδιά του καλοκαιριού, με αρκετό κόσμο να συνεχίζει την έξοδο του, στα πάρκα και στις πλατείες με μια …μπύρα στο χέρι.
Τα μπαρ και τα εστιατόρια έκλεισαν τα μεσάνυχτα και στην Καβάλα, με τους επιχειρηματίες να τηρούν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης. Η τήρηση του μέτρου κύλησε ομαλά, με την Αστυνομία να επιτηρεί διακριτικά όσο οι επιχειρήσεις κατέβαζαν ρολά.
Φαίνεται όμως ότι οι νέοι που διασκέδαζαν στα μπαρ δεν επέστρεψαν στο σπίτι τους, αλλά παρέμειναν στις πλατείες της πόλης, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες της proininews.grΦωτογραφίες: ekriti.gr, thes.gr, proininews.gr

iefimerida.gr

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr