ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΚορωνοϊός: Κατέληξε 76χρονη στο ΝΙΜΤΣ – Στους 144 οι νεκροί στην Ελλάδα

Κορωνοϊός: Κατέληξε 76χρονη στο ΝΙΜΤΣ – Στους 144 οι νεκροί στην Ελλάδα

Κορωνοϊός: Κατέληξε 76χρονη στο ΝΙΜΤΣ – Στους 144 οι νεκροί στην Ελλάδα

Στους 144 ανέρχεται πλέον ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας αφού μία ακόμα γυναίκα έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό. Πρόκειται για μια 76χρονη που νικήθηκε από τον covid19 στο ΝΙΜΤΣ.

Μεγαλώνει η λίστα με τα θύματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα καθώς ενας ακόμη άνθρωπος, που είχε προσβληθεί από covid19, κατέληξε στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων σε 144. Πρόκειται για μία 76χρονη γυναίκα, που νοσηλευόταν στο ΝΙΜΤΣ και η οποία έχασε τη μάχη για τη ζωή την Κυριακή 3 Μαΐου.

Μέχρι και την ενημέρωση του Σαββάτου 2/5 από τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, τα κρούσματα του ιού στη χώρα μας έφταναν τα 2.620, ενώ οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ ανέρχονταν σε 37. Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 68 έτη, ενώ από τους 38 οι 8 είναι γυναίκες. Το 92% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι άνω των 70 ετών.

Κρίσιμο το επόμενο δεκαπενθήμερο

Ο λοιμωξιολόγος ανακοίνωσε πως το επόμενο 15ημερο θα είναι εξίσου κρίσιμο για την πορεία διασποράς του κορωνοϊού. «Εάν τηρήσουμε τα μέτρα πρόληψης και αν περιορίσουμε τις συναθροίσεις μας σε χώρους συνωστισμού θα έχουμε μικρότερο κίνδυνο διασποράς του ιού. Οφείλουμε στον εαυτό μας να παραμένουμε σε επαγρύπνηση. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι ακόμα δεν έχουμε όλες τις απαντήσεις. Θα συνεχίσουμε να παρατηρούμε τη νόσο. Εάν κριθεί απαραίτητο θα επέμβουμε όπου χρειαστεί».

Για τη ρεμδισεβίρη

Ως προς την έγκριση της ρεμδισεβίρης από τις ΗΠΑ, ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως πρόκειται για επείγουσα έγκριση λόγω των εκτάκτων καταστάσεων. Επίσημη έγκριση θα υπάρξει εάν υπάρξουν και περισσότερα θετικά δεδομένα. Επιπρόσθετα το φάρμακο μειώνει κατά 30% το χρόνο θεραπείας. Δίνεται ενδοφλέβια για 10 μέρες μία φορά την ημέρα.

Γιώργος Καραμητσόπουλος: Άνοιγμα σχολείων – Μια παρακινδυνευμένη απόφαση χωρίς ουσιαστικό λόγο

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr