ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΚορονοϊός – Καπραβέλος: Πέμπτο κύμα της πανδημίας την άνοιξη

Κορονοϊός – Καπραβέλος: Πέμπτο κύμα της πανδημίας την άνοιξη

Κορονοϊός – Καπραβέλος: Πέμπτο κύμα της πανδημίας την άνοιξη

Για πέμπτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού προειδοποίησε ο διευθυντής ΕΣΥ στη Β’ Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος εάν η πολιτεία χαλαρώσει τα μέτρα.

«Βιώνουμε τις τραγικές συνέπειες του 4ου κύματος»

«Εμείς αυτή την στιγμή βιώνουμε τις τραγικές συνέπειες της σφοδρότητας του τέταρτου κύματος που ξεκίνησε τον Νοέμβριο, παρόλο που μας είχε προειδοποιήσει από τον Άυγουστο. Αν ένα φαινόμενο δεν το αντιμετωπίσεις εν τη γενέσει του όσον αφορά το υγειονομικό, δηλαδή τους 100 θανάτους την ημέρα, έχεις αυτά τα τραγικά αποτέλεσματα» είπε αρχικά μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Καπραβέλος και συνέχισε:

«Κανείς να μην υποκρίνεται ως προς τις συνέπειες. Και το πέμπτο κύμα που θα ξεκινήσει τον Μάιο θα έχει τις ίδιες συνέπειες. Θα χαλαρώσουμε εμείς τώρα και αυτό θα δείξει τα δόντια του τον Απρίλη – Μάη. Έλεος. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι θα έχουμε μία έκρηξη της πανδημίας και θα βιώσουμε αυτές τις τραγικές συνέπειες που βιώνει το νοσοκομείο μας».

Ο ίδιος επεσήμανε πως η πανδημία είναι ένα ακραίο υγειονομικό φαινόμενο για το οποίο δεν πρέπει να εφησυχάζουμε ενώ για τη νοσηρότητα στα παιδιά σε όλο τον κόσμο, είπε ότι έχει αυξηθεί «αλλά ευτυχώς τα παιδιά δεν είναι σε βαριά κατάσταση».

Σύμφωνα με τον κ. Καπραβέλο, η κατάσταση στη ΜΕΘ του Παπανικολάου δεν είναι σε καλή κατάσταση. «Στο νοσοκομείο μας περιμέναμε μείωση των περιστατικών και τώρα έχουμε αύξηση. Oι μονάδες μας δεν πιέζονται τόσο πολύ. Ευτυχώς είμαστε στο τέλος του τέταρτου κύματος. Η ανησυχία μας είναι ότι ενώ είχαμε τέταρτο κύμα με τη Δέλτα, τώρα έχουμε την Όμικρον».

Όσοι νοσηλεύονται είναι στην πλειονότητά τους ανεμβολίαστοι και έχουν υποκείμενα νοσήματα. Οι μάσκες που τις εγκαταλείψαμε πέρυσι το καλοκα;iri, πρέπει πάντοτε να υπάρχουν. Τρίτον ο εμβολιασμός και η  δραστηριότητα των ανεμβολίαστων. Να προσέξουμε τις συγκεντρώσεις» ανέφερε ο κ. Καπραβέλος.

Ο ίδιος χαρακτήρισε πολύ άσκοπο να ανοίξουν τα μαγαζιά και υποστήριξε ότι η χαλάρωση να γίνεται με το σταγονόμετρο για να μην αντιμετωπίσουμε μεγαλύτερα προβλήματα στο μέλλον.

Πηγή: ethnos.gr

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr