ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΚορονοϊός: Φοβίζει ο συνδυασμός με τη γρίπη, δύσκολος ο φετινός χειμώνας

Κορονοϊός: Φοβίζει ο συνδυασμός με τη γρίπη, δύσκολος ο φετινός χειμώνας

Κορονοϊός: Φοβίζει ο συνδυασμός με τη γρίπη, δύσκολος ο φετινός χειμώνας

Τον κώδωνα του κινδύνου για τα σταθερά αυξημένα ημερήσια κρούσματα στην Ελλάδα κρούουν οι επιστήμονες, καθώς διανύουμε τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου και το φθινόπωρο είναι προ των πυλών. 

Οι ειδικοί τονίζουν πως ο συνδυασμός του κορωνοϊού με τη γρίπη είναι επικίνδυνος και θα φέρει το ΕΣΥ σε δραματική κατάσταση.

«Εάν φτάσουμε το παράδειγμα της Ιταλίας τότε χάσαμε το παιχνίδι. Πραγματικά στην Ελλάδα κάναμε μεγάλες θυσίες για να κρατήσουμε χαμηλά ποσοστά κρουσμάτων και θανάτων. Εύχομαι ότι δεν θα συμβεί μία αλλαγή της εικόνας που υπάρχει μέχρι και σήμερα. Όμως ο στόχος θα πρέπει να μειωθεί σε διψήφιο ο τριψήφιος αριθμός των κρουσμάτων. Όταν φτάσουμε πάλι στο διψήφιο ο επόμενος στόχος είναι τα μονοψήφια κρούσματα. Έτσι θα μπορέσουμε να περάσουμε έναν καλό χειμώνα. Μην ξεχνάμε τη γρίπη που ξεκινάει από τον Οκτώβριο. Θα πρέπει όλοι να εμβολιαστούμε και θα πρέπει να το λέμε συνέχεια. Κορωνοϊός και γρίπη είναι επικίνδυνος συνδυασμός», δήλωσε σχετικά στο OPEN TV, η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ πριν από λίγες ημέρες, ο βιοπαθολόγος Παναγιώτης Αποστολακόπουλος υποστήριξε ότι «ο ιός παραμένει ο ίδιος, ίσως έχει λιγότερη μικρότερη μεταδοτικότητα επειδή λόγω διακοπών ο κόσμος είναι σε ανοιχτούς χώρους… Θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα το χειμώνα όταν ο κόσμος μπει σε κλειστούς χώρους, τότε και με την έλευση τoυ ιού της γρίπης θα έχουμε αρκετά μεγαλύτερο πρόβλημα του σημερινού».

Οι φόβοι αυτοί των ειδικών φέρνουν νωρίτερα φέτος τον εμβολιασμό του πληθυσμού ενάντια στη γρίπη.

dikaiologitika.gr

Κορονοϊός: Τριψήφια παραμένουν τα κρούσματα, ανήλικοι διασωληνωμένοι, γρίφος το άνοιγμα των σχολείων

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr