ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΚορονοϊός: Έξι… διάσπαρτα κρούσματα στην Μακεδονία, τρία στην Αττική και 24 «πεσκέσι» από τουρίστες

Κορονοϊός: Έξι… διάσπαρτα κρούσματα στην Μακεδονία, τρία στην Αττική και 24 «πεσκέσι» από τουρίστες

Κορονοϊός: Έξι… διάσπαρτα κρούσματα στην Μακεδονία, τρία στην Αττική και 24 «πεσκέσι» από τουρίστες

Και στην Δράμα και στην Καστοριά και στην Καβάλα και στην Ξάνθη. Ο κορονοϊός είναι… εδώ με 3 νέα κρούσματα στην Αττική, 21 από το εξωτερικό και 3 περιπτώσεις ανθρώπων που έκαναν τεστ αυτοβούλως. Διαβάστε αναλυτικά πού εντοπίστηκαν οι νέες περιπτώσεις στην Ελλάδα.

Ο κορονοϊός… παραμένει ανάμεσά μας και οι αρμόδιες Αρχές ενημερώνουν επίσημα για την… γεωγραφική κατανομή των 33 νέων κρουσμάτων που εντοπίστηκαν στην χώρα μας το τελευταίο 24ωρο.

Να σημειωθεί πως ο κορονοϊός εντοπίστηκε σε 21 περιπτώσεις ταξιδιωτών από το εξωτερικό, ενώ υπάρχουν και τρεις περιπτώσεις ανθρώπων οι οποίοι προσήλθαν αυτοβούλως για τεστ και βγήκαν θετικοί.

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με την ανακοίνωση
Σας αποστέλλουμε στοιχεία γεωγραφικής κατανομής της επιδημιολογικής έκθεσης 08/07/2020.

Σήμερα 08/07/2020 δηλώθηκαν τριάντα τρία (33) επιπλέον κρούσματα, αναλυτικότερα:

– είκοσι ένα (21) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
– τρία (3) εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως σε εργαστήριο για έλεγχο,
– δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Δράμας,
– δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς,
– ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας,
– τρία (3) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
– ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης.

Κορονοϊός – Διαβάστε αναλυτικά τι αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση
“Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 08 Ιουλίου 2020 (ώρα 15:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 33, εκ των οποίων τα 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3.622 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 54.7% άνδρες. Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 193 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 9 (66.7% άνδρες).

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Από το σύνολο των 3622 κρουσμάτων, 892 (24.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1946 (53.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών). Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

Φωτογραφίες αρχείου: Intime.

newsit.gr

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr