ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΚορονοϊός: Έρχονται κινητά… αστυνομικά τμήματα και ειδικά περιπολικά για θετικούς στον ιό κρατούμενους

Κορονοϊός: Έρχονται κινητά… αστυνομικά τμήματα και ειδικά περιπολικά για θετικούς στον ιό κρατούμενους

Κορονοϊός: Έρχονται κινητά… αστυνομικά τμήματα και ειδικά περιπολικά για θετικούς στον ιό κρατούμενους

Νέα κανονικότητα και στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας φέρνει η πανδημία, μετά και τα τελευταία κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν το προηγούμενο διάστημα σε αστυνομικό προσωπικό και κρατούμενους.

Αστυνομικά τμήμα μπήκαν σε καραντίνα, αστυνομικοί νόσησαν. Αυτές είναι δύο επιπτώσεις της κρίσης που στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. θέλει να αποφύγει σε κάθε περίπτωση προκειμένου, ναι μεν να προστατευτεί η υγεία των αστυνομικών και των πολιτών, αλλά και να μην μπουν ξανά «λουκέτα» σε αστυνομικές υπηρεσίες.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, σύμφωνα με πληροφορίες, επιστρατεύονται τα κινητά… αστυνομικά τμήματα. Αστυνομικοί με τάμπλετ και φορητά σκάνερ θα προβαίνουν σε ταυτοποιήσεις και εξακριβώσεις ατόμων, κατά τη διάρκεια αστυνομικών επιχειρήσεων και ελέγχων, προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός στα αστυνομικά τμήματα και η πιθανή διασπορά του ιού.
Περιπολικά διαμορφωμένα για κρατούμενους θετικούς στον κορωνοϊό
Την ίδια ώρα, συνολικά 20 οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν εξοπλιστεί κατάλληλα προκειμένου να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τη μεταφορά κρατούμενων που είναι θετικοί στον ιό, αλλά και άλλων που στη διάρκεια της κράτησής τους εμφανίζουν ύποπτα συμπτώματα.

Τα εν λόγω οχήματα έχουν διαχωριστικό ανάμεσα σε πλήρωμα και κρατούμενους, ενώ μετά από κάθε μεταφορά υπάρχει η δυνατότητα απολύμανσης με υψηλή πίεση νερού αλλά και ειδικά απολυμαντικά. Ακόμη, αναμένεται η υπογραφή σύμβασης για την προμήθεια επιπλέον 15 παρόμοιων ειδικών οχημάτων. Σημειώνεται, ότι οι μεταγωγές θετικών στον κορωνοϊό κρατουμένων θα γίνονται μόνο με την χρήση τέτοιων οχημάτων, που θα χειρίζεται συγκεκριμένο αστυνομικό προσωπικό, το οποίο θα εργάζεται σε 24ωρη βάρδια. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που θα διατίθενται για την μεταγωγή ή φύλαξη των συγκεκριμένων κρατουμένων λαμβάνουν οδηγίες και παρακολουθούνται από τους γιατρούς του ΕΟΔΥ και της Αστυνομίας.

Με νεότερη διαταγή στις 31/08 , η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής τονίζει πως για να αντιμετωπίζονται άμεσα τα θετικά κρούσματα σε αλλοδαπούς κρατούμενους αστυνομικών τμημάτων της Αττικής, από 23 Αυγούστου στις εγκαταστάσεις του Προαναχωρητικού Κέντρου Κράτησης στην Αμυγδαλέζα διαμορφώθηκε ειδικός-ασφαλής χώρος, με τρεις μικρότερους, όπου θα διαμένουν ξεχωριστά, άνδρες, γυναίκες και ανήλικοι που είναι θετικοί στον κορωνοϊό. Στις ίδιες εγκαταστάσεις έχει προβλεφθεί αντίστοιχος χώρος όπου θα μεταφέρονται κρατούμενοι που εμφανίζουν συμπτώματα του ιούς, και θα παραμένουν εκεί μέχρι να αποφασίσουν οι αρμόδιοι γιατροί για τον απαιτούμενο χρόνο αποθεραπείας.

Σημειώνεται ότι σε αυτούς τους χώρους έχουν τοποθετηθεί ειδικοί κόκκινοι κάδοι για την τοποθέτηση λυμάτων που προέρχονται από τους θετικούς κρατούμενους, ενώ το αστυνομικό προσωπικό που θα έρχεται σε επαφή μαζί τους θα φορά ολόσωμες αποστειρωμένες στολές μιας χρήσης και ειδικές προσωπίδες.

Σύμφωνα με τη διαταγή οι κρατούμενοι θα παραμένουν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο για χρονικό διάστημα που θα ορίζει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας και μετά την παρέλευσή του και τις απαραίτητες εξετάσεις, θα τοποθετούνται σε άλλους χώρους όπου θα παραμένουν μέχρι την ίαση τους.

Πηγή: iefimerida.gr

Ο τοπικός Τύπος δεν ανήκει στις.. ευγενείς εξαιρέσεις

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr