ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΚορωνοϊός: Εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Κορωνοϊός: Εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Κορωνοϊός: Εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Eντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα στο Πανεπιστήμιο Πατρών και πιο συγκεκριμένα μεταξύ των φοιτητών. Αναλυτικότερα, τις τελευταίες ημέρες έχουν καταγραφεί 4 φοιτητές του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών θετικοί σε COVID-19, δυο εξ αυτών στο 2ο έτος και δυο στο 3ο έτος.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας Πάρης Ξυπολιάς καλεί τους φοιτητές να ακολουθούν πιστά το υγειονομικό πρωτόκολλο τις ώρες που βρίσκονται στο Πανεπιστήμιο και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις συναθροίσεις τους στη πόλη.

Επίσης τονίζει: «Οι φοιτητές/τριες που δεν είναι εμβολιασμένοι να πραγματοποιούν συστηματικά εργαστηριακό έλεγχο (rapid test) για την νόσο, 48 ώρες πριν τη Τρίτη και 48 ώρες πριν τη Παρασκευή όπως προβλέπει το πρωτόκολλο. Ενώ οι φοιτητές/τριες που είναι εμβολιασμένοι να πραγματοποιούν διαγνωστικό έλεγχο (rapid test) όταν νιώσουν, έστω και ήπια, συμπτώματα (π.χ. πονόλαιμος, ήπιος βήχας, ανοσμία, αγευσία). Ο διαγνωστικός έλεγχος για τους εμβολιασμένους γίνεται δωρεάν σε δημόσιες.

Επιπρόσθετα ο πρόεδρος του Τμήματος, καθησυχάζει τους φοιτητές/τριες που νοσούν όσον αφορά στο άγχος τους για τις απουσίες κατά τη διάρκεια της καραντίνας τους. Οι διδάσκοντες και συνολικά το Τμήμα σύμφωνα με τον ίδιο θα μεριμνήσει ώστε οι φοιτητές/τριες που νόσησαν να αναπληρώσουν τα εργαστήρια. Για το λόγο αυτό οι φοιτητές/τριες που νοσούν θα πρέπει να αποθηκεύουν το θετικό rapid test (ή PCR) και να το επιδεικνύουν στον ίδιο ή τον Αναπληρωτή Πρόεδρο Καθηγητή κ. Ε. Σώκο μετά την άρση της καραντίνας τους.

Τέλος, καλούνται οι φοιτητές που διαγιγνώσκονται θετικοί σε COVID19 να ενημερώνουν αμελλητί τον Πρόεδρο του Τμήματος (p.xypolias@upatras.gr, τηλ. 6972 092 289) είτε τον κ. Ε. Σώκο (esokos@upatras, τηλ 6973 495 259) μέσω η-αλληλογραφίας ή τηλεφωνικά, αναφέροντας και τις στενές επαφές με συναδέλφους τους.

Πηγή: foititikanea.gr

Σε αναζωπύρωση ο κορωνοϊός: Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr