ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΚορονοϊός: Εκτοξεύεται ο δείκτης θετικότητας στα νησιά – Στο 1,52% στην Αιτωλοακαρνανία

Κορονοϊός: Εκτοξεύεται ο δείκτης θετικότητας στα νησιά – Στο 1,52% στην Αιτωλοακαρνανία

Κορονοϊός: Εκτοξεύεται ο δείκτης θετικότητας στα νησιά – Στο 1,52% στην Αιτωλοακαρνανία

Τάσεις ανόδου παρουσιάζει ο δείκτης θετικότητας του κορωνοϊού, όπως αποτυπώνεται στα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ την περασμένη εβδομάδα.
Η εξέλιξη αυτή μπορεί να θεωρηθεί αναμενόμενη, με δεδομένο πως εχθές για πρώτη φορά εδώ και μήνες, ο ΕΟΔΥ κατέγραψε περισσότερα από 4.000 κρούσματα κορωνοϊού, ενώ και σήμερα η επιδημιολογική εικόνα δείχνει τάση ανόδου των περιστατικών σε όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση του Οργανισμού, την εβδομάδα 02 Αυγούστου 2021 – 08 Αυγούστου 2021 το ποσοστό θετικότητας ήταν 3.05% σε σύνολο 623.985 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag).

Παράλληλα, το ίδιο ποσοστό ανέρχεται σε 0.79% σε σύνολο 709.364 self test, που πραγματοποιήθηκαν την τελευταία εβδομάδα στη χώρα. Αν λάβουμε υπόψη το σύνολο των ελέγχων, rapid, μοριακά και self test μαζί, το ποσοστό θετικότητας ήταν 1.47%.

Εκτοξεύεται ο δείκτης θετικότητας στα νησιά

Τις τελευταίες ημέρες, παρατηρείται αυξημένη διάδοση του ιού στα νησιά, κάτι που πιθανότατα εξηγείται από την τουριστική κίνηση. Πέραν όμως των νέων κρουσμάτων, όπως αναρτώνται καθημερινά από τον ΕΟΔΥ, την εικόνα της επιδημίας στα νησιά αποτυπώνει γλαφυρά και ο δείκτης θετικότητας, που ξεπερνά αρκετά τον εθνικό μέσο όρο.

Η Νάξος για παράδειγμα, εμφανίζει ποσοστό θετικών κρουσμάτων, επί του συνόλου των τεστ, 5,32% και ακολουθεί η Πάρος με 4,64%, η Ρόδος με 3,57%, η Μύκονος με ποσοστό 3,35% και τα Χανιά με 3,51%.

Στον πίνακα του ΕΟΔΥ που ακολουθεί μπορείτε να δείτε το ποσοστό θετικότητας στο σύνολο των ελέγχων ανά Περιφερειακή Ενότητα με δεδομένα από 02 Αυγούστου 2021 έως 08 Αυγούστου:

Ο δείκτης θετικότητας του κορωνοϊού την τελευταία εβδομάδα

Αυξάνονται οι ασθενείς Covid στα νοσοκομεία

Για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα, ο αριθμός των εισαγωγών στο νοσοκομείο ξεπερνά εκείνον των εξιτηρίων που λαμβάνουν ασθενείς Covid-19. Παρότι, ο αριθμός των ασθενών που εισάγονται στα νοσοκομεία παραμένει σχετικά χαμηλός σε σύγκριση το δεύτερο και το τρίτο κύμα, οι ειδικοί εξετάζουν πάντοτε και τον λόγο νέων εισαγωγών σε σχέση με τα εξιτήρια, που δεν πρέπει να είναι πάνω από 1.

Πηγή: iefimerida.gr

Ηγουμενίτσα: Την συνέλαβαν την ώρα που έπαιρνε τα 15000 ευρώ

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr