ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΚορονοϊός: Αυτά είναι τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα – Από την Ξάνθη και “εισαγόμενα” τα περισσότερα

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα – Από την Ξάνθη και “εισαγόμενα” τα περισσότερα

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα – Από την Ξάνθη και “εισαγόμενα” τα περισσότερα

Tην παρουσία του “υπενθυμίζει” ο κορονοϊός στην Ελλάδα. Δεκαεννέα είναι τα νέα κρούσματα, ενώ ο αριθμός των θανάτων ανέρχεται πλέον σε 190. Επίσης, διαβάστε το γεωγραφικό “χάρτη” της πανδημίας.

“Παρών” δηλώνει ακόμα κορονοϊός στη χώρα μας με τα νέα κρούσματα να ανέρχονται σε 19, σύμφωνα με την νεότερη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας το Σάββατο (20.06.2020).

Συνολικά, από την έναρξη της πανδημίας μέχρι τώρα, έχουν καταγραφεί συνολικά 190 θάνατοι, καθώς στη λίστα προστέθηκε άλλος 1.

Την ίδια στιγμή, πληροφορίες αναφέρουν πως από τα 19 νέα κρούσματα του Covid – 19, 8 εντοπίζονται στην Ξάνθη, 1 είναι στην Αθήνα, 1 κρούσμα καταγράφεται στην Πέλλα, ενώ 7 είναι εισαγόμενα από πτήσεις αλλά και οδικώς – 2 – από τον Προμαχώνα.

Πιο συγκεκριμένα, από τα 8 κρούσματα κορονοϊού στην ΠΕ Ξάνθης, τα 3 είναι στον Δήμο Μύκης, από τα οποία το 1 είναι από Εχίνο. Όσον αφορά τα εισαγόμενα, 2 προέρχονται από τον Προμαχώνα και 7 από πτήσεις.

Από το σύνολο των 3.256 κρουσμάτων, 716 (22%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1.822 (56%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Όπως αποτυπώνεται στο χάρτη επίπτωσης (20.06.2020) επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα, στις “κόκκινες” περιοχές συγκαταλέγονται η Ξάνθη, η Αργολίδα, η Λάρισα, η Κοζάνη και η Καστοριά.

Αμέσως μετά ακολουθούν οι περιοχές του Έβρου, Δράμας, Εύβοιας, Ηλείας, Αχαΐας, Κορινθίας και η Αττική.

Στον αντίποδα, περιοχές με τη λιγότερη και ελάχιστη επίπτωση θεωρούνται οι νομοί Μεσσηνίας, Σερρών, Φθιώτιδας, η Κρήτη και το Βορειανατολικό Αιγαίο.

newsit.gr

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr