ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΚορονοϊός: Άλλα 6 κρούσματα στη Νέα Σμύρνη Λάρισας – Κόλλησαν “οικογενειακώς”

Κορονοϊός: Άλλα 6 κρούσματα στη Νέα Σμύρνη Λάρισας – Κόλλησαν “οικογενειακώς”

Κορονοϊός: Άλλα 6 κρούσματα στη Νέα Σμύρνη Λάρισας – Κόλλησαν “οικογενειακώς”

Ο κορονοϊός “κρύβεται” ακόμα στον οικισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας. Άλλα έξι δείγματα του Covid – 19 βγήκαν θετικά.

Όπως δείχνει η τελευταία ιχνηλάτηση στην περιοχή, ο ο κορονοϊός προσέβαλε 6 ακόμα άτομα του οικισμού. Είναι αποτέλεσμα των 282 τεστ που έγιναν την περασμένη Τετάρτη (20.05.2020), την 7η μέρα από τη στιγμή που τέθηκαν σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα.

Αυτό το αποτέλεσμα – σύμφωνα με τους ειδικούς – δείχνει ότι δεν υπάρχει διασπορά του ιού στην κοινότητα και η πλειοψηφία των κρουσμάτων είναι μέλη στενού οικογενειακού περιβάλλοντος παλαιότερων κρουσμάτων.

Νωρίτερα, στη Νέα Σμύρνη Λάρισας είχαν εντοπιστεί 12 νέα κρούσματα, θετικά στον κορoνοϊό. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δειγματοληψίας των τελευταίων ιχνηλατήσεων που πραγματοποιήθηκαν στον οικισμό των Ρομά, τα 10 προέκυψαν από τα τελευταία 107 δείγματα που ελήφθησαν από τα συνεργεία του ΕΟΔΥ.

Τα άλλα δύο άτομα μετέβησαν μόνα τους στο νοσοκομείο λόγω των ανησυχητικών συμπτωμάτων που αισθάνθηκαν και αποδείχτηκε ότι είχαν προσβληθεί από τον ιό.

Πρόκειται για έναν 46χρονο που ήδη νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και μία 21χρονη έγκυο. Οι εξελίξεις αυτές υποχρέωσαν τους ειδικούς να προχωρήσουν σήμερα σε νέα ιχνηλάτηση στα συγγενικά πρόσωπα των δύο τελευταίων.

πηγή: larissanet.gr

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr