ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΚορονοϊος – Αγρίνιο: Περισσότερα από 350 τεστ σε 2 εβδομάδες

Κορονοϊος – Αγρίνιο: Περισσότερα από 350 τεστ σε 2 εβδομάδες

Κορονοϊος – Αγρίνιο:  Περισσότερα από 350 τεστ σε 2 εβδομάδες

Παραμένει «καθαρό» το  Αγρίνιο, συνεχίζονται οι έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ

Δράσεις αγωγής υγείας στα σχολεία προαναγγέλλει ο υπεύθυνος του ΕΟΔΥ στο Αγρίνιο

Μεγάλη για μια ακόμη ημέρα (Πέμπτη 27/8) ήταν στο χώρο της παλαιάς Δημοτικής Αγοράς η προσέλευση των πολιτών, που υποβλήθηκαν στο τεστ για τον Covid19.

Για δεύτερη εβδομάδα η Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) σε συνεργασία με την 3η ΤΟΜΥ και τον Δήμο Αγρινίου πραγματοποιεί τεστ στα πλαίσια των δειγματοληπτικών ελέγχων του ΕΟΔΥ.

Οι πολίτες τους Αγρινίου με χρήση μάσκας, αλλά και τήρηση των αποστάσεων, κατέφθασαν από νωρίς προκειμένου να ελεγχθούν  από το υγειονομικό προσωπικό.

Για την πορεία των ελέγχων στην πόλη ο συντονιστής του ΕΟΔΥ στο Αγρίνιο Κ. Ποσονίδης δήλωσε στη «Σ» τα εξής: «Στην περιοχή της Δημοτικής Αγοράς έγιναν τις πρώτες τρεις ημέρες 286 εργαστηριακά τεστ χωρίς αυτά να εμφανίσουν κάποιο κρούσμα. Στο τέλος της δεύτερης εβδομάδας αναμένουμε να ξεπεράσουμε  τα 350 δειγματοληπτικά τεστ».

Όσον αφορά το πρόγραμμα των ελέγχων ο κ.Ποσονίδης τόνισε ότι αυτό θα συνεχιστεί όσο υπάρχει ενδιαφέρον από την πλευρά των πολιτών. «Είμαστε ανοιχτοί και ευέλικτοι στο ωράριο αν δημιουργηθούν μεγάλες ουρές» είπε ο υπεύθυνος  του ΕΟΔΥ, που παράλληλα έδωσε τα εύσημα στους πολίτες για την τήρηση των μέτρων προστασίας. «Συνεχίζουμε τους ελέγχους  σε ολόκληρη την Αιτωλοακαρνανία και η εικόνα μέχρι σήμερα παραμένει εξαιρετική» πρόσθεσε ακόμη.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στις επιχειρήσεις της περιοχής που με δικό τους κόστος διενεργούν τακτικά τεστ στους εργαζομένους για πρόληψη και περιορισμό πιθανής διασποράς.

Σε σχέση με το επικείμενο άνοιγμα των σχολικών μονάδων ο Κώστας Ποσονίδης διευκρίνισε ότι «δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν  έλεγχοι σε όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας καθώς ο όγκος είναι τεράστιος, παρά μόνο σε ειδικές περιπτώσεις ευπαθών ομάδων, αλλά και σε μονάδες που φιλοξενούν παιδιά με αναπηρία . Ωστόσο θα υπάρξουν δράσεις αγωγής υγείας και αναλυτική ενημέρωση στους μαθητές για τα μέτρα προστασίας απέναντι στον Covid19».

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα Συνείδηση

Η… ανύπαρκτη Ευρώπη μπροστά στον Ερντογάν

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr