ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΚορονοϊός – Αγρίνιο: Επιχείρηση… μάσκα (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Κορονοϊός – Αγρίνιο: Επιχείρηση… μάσκα (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Κορονοϊός – Αγρίνιο: Επιχείρηση… μάσκα (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Με αμείωτη ένταση και στο Αγρίνιο, έλεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων κατά του κορονοϊού

Περισσότεροι από 150 οι έλεγχοι από κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. τις τελευταίες μέρες – Καμία ανοχή στους παραβάτες

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται από την περασμένη Τετάρτη 29 Ιουλίου, πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου επέκτασης της χρήσης μάσκας, σε όλους σχεδόν τους κλειστούς χώρους, από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έλεγχοι και στο Αγρίνιο αλλά και την ευρύτερη περιοχή, με τη «Σ» να καταγράφει εικόνες κατά τη διάρκεια εξονυχιστικών ελέγχων από πολυμελή αστυνομικά κλιμάκια, στο κέντρο της πόλης. Σύμφωνα πάντως με την πρώτη εικόνα που έχουν σχηματίσει οι Αρχές, η πλειοψηφία των πολιτών δείχνει να συμμορφώνεται ως προς την εφαρμογή των νέων μέτρων. Την ίδια στιγμή σύμφωνα με πληροφορίες το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. έχει λάβει εντολή για μηδενική ανοχή στους παραβάτες.

Ενδεικτικά, από την Τετάρτη 29 Ιουλίου, μέχρι και χθες, Τρίτη 4 Αυγούστου, στην περιοχή είχαν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 110 έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και super market και 50 σε ταξί, λεωφορεία του Υπεραστικού και Αστικού ΚΤΕΛ καθώς και σε τουριστικά και διαπιστώθηκαν 16 παραβάσεις, όπου βεβαιώθηκε το διοικητικό πρόστιμο των 150 ευρώ.

«Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας» σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία.

Αναλυτικά όλα τα μέτρα

Από Δευτέρα 3/8 έως 15/8 θεσπίζεται όριο 100 ατόμων σε τελετές γάμων, βαφτίσεων, κηδειών με τήρηση όλων των υφιστάμενων υγειονομικών κανόνων.
Από Δευτέρα 3/8 έως και Κυριακή 9/8 υπάρχει απαγόρευση όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα (μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ κοκ), με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα.
Από 1/8 έως τις 31/8 είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους συμπεριλαμβανομένων των χώρων λατρείας (εκτός χώρων εστίασης και ιατρικών εξαιρέσεων για άτομα π.χ. με αναπνευστικά προβλήματα, παιδιά κάτω των 3 ετών).
Από 1/8 έως τις 15/8 ισχύει αναστολή επισκεπτηρίων σε κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων (πχ γηροκομεία), δομές ευάλωτων ομάδων  (πχ άστεγοι, πρόσφυγες κοκ) και νοσοκομεία.
Επιπλέον, όσον αφορά στα νοσοκομεία όπου κρίνεται αναγκαίο δύναται να υπάρχει ένας συνοδός στον οποίο θα δίνεται ειδική άδεια.
Επίσης, δεν επιτρέπεται η παραμονή στο νοσοκομείο συνοδών που παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα λοίμωξης ανωτέρου αναπνευστικού (πυρετός, δεκατική κίνηση, βήχας, φαρυγγαλγία, ρινική καταρροή).
Ο συνοδός θα πρέπει να είναι ενήμερος για την εφαρμογή των κανόνων κοινωνικής απόστασης, την απολύμανση των χεριών και την υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μη ιατρικής μάσκας. Επιπρόσθετα, δεν επιτρέπεται η επίσκεψη των ιατρικών επισκεπτών στις νοσηλευτικές μονάδες έως τις 15/8.
Επιπλέον, παρατείνεται η απαγόρευση πανηγυριών και άλλων δημόσιων ανοικτών εκδηλώσεων έως τις 31/8.
Παρατείνονται τα μέτρα τήρησης αποστάσεων σε παραλίες έως τις 31/8.
Παρατείνονται έως τις 31/8 τα μέτρα προστασίας σε ιδιωτικά πλοία αναψυχής και επαγγελματικά τουριστικά πλοία.
Παράταση έως τις 31/8 υφίσταται και για τα μέτρα προστασίας στα ΚΥΤ.
Έως τις 31/8 παρατείνεται και η γενική απόφαση για κανόνες τήρησης αποστάσεων (ΧΑΜ).
Επιπλέον, παρατείνεται μέχρι τις 15/8 η αναστολή αεροπορικών και θαλάσσιων συνδέσεων με Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία.
Έως τις 15/8 παρατείνεται, επίσης, η απόφαση για τις χερσαίες συνδέσεις (συνοριακά σημεία εισόδου/αρνητικό pcr τεστ 72 ωρών για Προμαχώνα), καθώς και η απόφαση για αρνητικό τεστ pcr 72 ωρών για τους προερχόμενους αεροπορικώς από Βουλγαρία, Ρουμανία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (έως 15/8).
Τέλος, από 1/8 έως και τις 15/8 υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, όταν δεν είναι εφικτή η τήρηση αποστάσεων.

Νίκος Αγγελόπουλος – Εφημερίδα “Συνείδηση”

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr