ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΚορονοϊός: 80 νεκροί στο Ιράν και 1.073 νέα κρούσματα

Κορονοϊός: 80 νεκροί στο Ιράν και 1.073 νέα κρούσματα

Κορονοϊός: 80 νεκροί στο Ιράν και 1.073 νέα κρούσματα

Ο κορονοϊός συνεχίζει να σφυροκοπά το Ιράν το οποίο ανακοίνωσε ακόμη 80 νεκρούς το τελευταίο 24ωρο και 1.073 νέα κρούσματα.

Ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ροχανί πάντως ετοιμάζεται για επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας σε κάποιους τομείς, ενώ κάλεσε τους πολίτες να ακολουθούν τις ιατρικές συστάσεις για τον κορονοϊό.

“Λόγω της αβεβαιότητας σχετικά με το τέλος αυτού του ιού, ετοιμαζόμαστε για την εργασία, τη δραστηριότητα και την επιστήμη. Πρέπει να ακολουθούμε όλες τις ιατρικές οδηγίες, αλλά η εργασία και η παραγωγή είναι εξίσου απαραίτητες με αυτές τις προφυλάξεις”, τόνισε ο πρόεδρος του Ιράν κατά τη διάρκεια του τηλεοπτικού υπουργικού συμβουλίου, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις σχετικά με την ημερομηνία και τις ρυθμίσεις της επανεκκίνησης.

Το κράτος ενέκρινε τη σταδιακή επαναλειτουργία των εμπορικών καταστημάτων από τις 11 Απριλίου και ήρε τους περιορισμούς στις μετακινήσεις εντός της χώρας που είχαν επιβληθεί για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του ιού.

Σχολεία, πανεπιστήμια, τζαμιά, σιιτικοί ιεροί χώροι, κινηματογράφοι, στάδια και άλλοι τόποι συναθροίσεων παραμένουν ωστόσο κλειστοί σε όλη τη χώρα, η οποία ζει από το Σάββατο στο ρυθμό του Ραμαζανιού.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα 80 νέους θανάτους από τον κορονοϊό, οι οποίοι αυξάνουν σε 5.957 τον αριθμό των νεκρών από την πανδημία στο Ιράν, μία από τις πλέον πληγείσες χώρες από τον ιό.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, τον Κιανούς Τζαχανπούρ, 1.073 νέα κρούσματα της νόσου Covid-19 διαγνώστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες.

Κατά τη διάρκεια της καθημερινής τηλεοπτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο Τζαχανπούρ δήλωσε επίσης ότι συνολικά 93.657 άνθρωποι προσβλήθηκαν από την ασθένεια, από τους οποίους 73.791 ανάρρωσαν μετά τη νοσοκομειακή τους νοσηλεία.

Στο εξωτερικό, αλλά και στο εσωτερικό της χώρας, ορισμένοι υποψιάζονται ότι τα επίσημα στοιχεία υποβαθμίζουν σε μεγάλο βαθμό τα πραγματικά στοιχεία.

Το Ιράν, το οποίο ανακοίνωσε τα πρώτα κρούσματα μόλυνσης από τον ιό στο έδαφός του τον Φεβρουάριο, είναι μακράν η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη στη Μέση Ανατολή από την πανδημία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ασχημο μαντάτο: Ο ΠΟΥ μιλάει για εμβόλιο μετά από ένα χρόνο!

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr