ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΚορωνησία:Το γραφικό ψαροχώρι που μοιάζει να επιπλέει στα νερά του Αμβρακικού

Κορωνησία:Το γραφικό ψαροχώρι που μοιάζει να επιπλέει στα νερά του Αμβρακικού

Κορωνησία:Το γραφικό ψαροχώρι που μοιάζει να επιπλέει στα νερά του Αμβρακικού

Την συναντά κανείς σε απόσταση 25 χλμ. από την Άρτα, και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως ένας μικρός επίγειος παράδεισος στην καρδιά του Αμβρακικού Κόλπου. Ο λόγος για το μικρό χωριό Κορωνησία, που μοιάζει με πραγματικό νησί, ενώ συνδέεται με την στεριά μέσω μιας στενής λωρίδας γης.
Οτόπος αυτός, μοναδικής φυσικής ομορφιάς, είναι ένα γραφικό ψαροχώρι που μοιάζει να επιπλέει στα νερά του Αμβρακικού, όπου κατοικούν μόλις 167 άτομα. Τα σπίτια του χωριού αναπτύσσονται πάνω σε ένα μικρό ύψωμα σε κυκλικό σχήμα, «βλέποντας» στις αμμονησίδες και την κλειστή θάλασσα.

Στο μικρό λιμανάκι της Κορωνησίας θα παρατηρήσει κανείς παραδοσιακές ψαρότρατες (γνωστές και ως πριάρια), οι οποίες προμηθεύουν κατοίκους και επαγγελματίες του νησιού με τις περίφημες γαρίδες Αμβρακικού.

Στα όσα εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη, εκτός από την ξεχωριστή ιδιομορφία του τόπου, το πλούσιο φυσικό περιβάλλον και οι καταπράσινες μικρές νησίδες. Σημείο αναφοράς για την Κορωνησία ο βυζαντινός ναός της Παναγίας Κορωνήσιας, ο οποίος χρονολογείται από τον 7ο αιώνα.

Πηγή: newsbeast.gr

Συναγερμός στην Παιανία για την Άρτεμη – Μεγάλη κινητοποίηση από νωρίς το πρωί

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr