ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑθλητικα ΝεαΤοπικο«Τα κορίτσια έχουν περισσότερη θέληση»

«Τα κορίτσια έχουν περισσότερη θέληση»

«Τα κορίτσια έχουν περισσότερη θέληση»

Ο προπονητής Γιάννης Γουλής ήταν ο τηλεφωνικά προσκεκλημένος της Τετάρτης στην αθλητική ραδιοφωνική εκπομπή «Πρώτοι στη μπάλα» του «ΔΥΤΙΚΑ 9,61». Ανέπτυξε τις απόψεις του ως προπονητής της Ένωσης Ευηνοχωρίου, η οποία διεκδικεί την άνοδο στην Α΄Κατηγορία, αλλά αναφέρθηκε και την γυναικεία ομάδα, Μεσολόγγι 2008, λέγοντας πως οι κοπέλες έχουν μεγαλύτερη θέληση και θέρμη για το ποδόσφαιρο, παραθέτοντας μάλιστα και ένα παράδειγμα.

 

Όταν του τέθηκε ως συμπέρασμα πως οι αθλήτριες της ομάδας Μεσολόγγι 2008, που αγωνίζεται στην Β΄Εθνική, φαίνεται να απολαμβάνουν ότι παίζουν ποδόσφαιρο και να έχουν πάθος μ’ αυτό που κάνουν συμφώνησε αμέσως και ανέφερε ένα συμβάν: «Όταν ήμουν στο ΓΟ Μεσολογγίου κάναμε κάποιες κοινές προπονήσεις για να δυναμώνουν και τα κορίτσια, είχαμε μια πρωινή προπόνηση κι έβρεχε πολύ, οπότε πήγα στο γήπεδο μήπως έρθει κάποιος ποδοσφαιριστής παρά τη βροχή. Ήλθαν 13 κοπέλες και αγόρι κανένα. Κάναμε μιάμησι ώρα προπόνηση μέσα στη βροχή και τη λάσπη. Έχουν μεγαλύτερη θέληση πιστεύω». Και συμπλήρωσε λίγο αργότερα:  «οι κοπέλες σε μικρή ηλικία δείχνουν μεγαλύτερη ωριμότητα απ’ τα αγόρια».

Όπως διευκρίνισε οι κοπέλες της ομάδας δεν αμείβονται κι αυτή η θέληση των κοριτσιών βγαίνει και στον τρόπο παιγνιδιού στον αγωνιστικό χώρο. Βέβαια αναφέρθηκε και στις δυσκολίες όπως ότι η ομάδα του Μεσολογγίου έχει πολύ μικρό μέσο όρο ηλικίας, ενώ κάποιες ομάδες – ειδικά τις Αθήνας- διαθέτουν πολλές έμπειρες παίκτριες.  Για τα έξοδα ανέλυσε: «Η ΕΠΟ καλύπτει κάποια ελάχιστα έξοδα, πότε τα δίνουν πότε όχι. Τώρα έχουμε να κάνουμε δύο ταξίδια σε Ρόδο και Κρήτη και ήδη γίνεται βραχνάς αυτό. Πρέπει να βοηθήσουν και οι φορείς, η ομάδα έχει παίκτριες απ’ όλο το Νομό, προβάλει όλη την Αιτωλοακαρνανία κι ανήκει σ’ αυτή. Προσπαθούμε μέσω χορηγιών, από φίλους κυρίως, αλλά μην νομίζετε πως μιλάμε για μεγάλα ποσά όπως σε ομάδες του Ερασιτεχνικού. Οι κοπέλες δεν αμείβονται».

 

 

 

«Η ομάδα μπορεί να έχει συνέχεια, αρκεί να ενδιαφερθούν λίγο παραπάνω τοπικοί φορείς. Υπάρχει νέο αίμα, κοπέλες γεννημένες το 2003 και 2004  και από την περιοχή του Αγρινίου, που  ακόμα δεν έχουν δικαίωμα να παίξουν και το κατέχουν καλά το άθλημα», απάντησε σε σχετική ερώτηση ο Γιάννης Γουλής. Ανέφερε γενικά για την ύπαρξη της γυναικείας ομάδας: «Ήταν όνειρο ετών. Υπάρχουν δυσκολίες, ωστόσο είναι καλό για την περιοχή να ασχολούνται τα κορίτσια. Αυτή τη στιγμή έχουμε τέσσερις παίκτριες στα Εθνικά μας συγκροτήματα. Γενικά υπάρχει ταλέντο στην Αιτωλοακαρνανία».

 

Υπέρ των νεαρών

Για την Ένωση Ευηνοχωρίου ειπώθηκαν αρκετά πράγματα και στην ερώτηση αν το Ευηνοχώρι μπορεί να κρατήσει δύο ομάδες στην Α΄ΕΠΣΝΑ ο Γιάννης Γουλής εξέφρασε τις ενστάσεις του,καταλήγοντας  πως  πρέπει να δίνεται  βάρος  στην οργάνωση και τις μικρές ηλικίες. Είπε συγκεκριμένα: «Είναι πρόβλημα αυτό το θέμα, δύσκολο να συντηρούνται δύο ομάδες σε ένα χωριό, αν και πολλοί παίκτες προέρχονται απ’ το Μεσολόγγι. Προσωπικά είμαι υπέρ των παικτών από την περιοχή, πράγμα που έθεσα από την αρχή, αν και η Ένωση έχει περισσότερους ποδοσφαιριστές  από το Ευηνοχώρι και την γύρω περιοχή. Στο Ευηνοχώρι όντως το έχουν ψηλά το ποδόσφαιρο, αλλά οι διοικούντες κάνουν και τα… λαθάκια τους. Εγώ πιστεύω δεν πρέπει να δίνονται χρήματα για “λεγεωνάριους” αλλά σε υποδομές και γήπεδα. Είμαι υπέρ των νεαρών ποδοσφαιριστών».

Βέβαια η συζήτηση ξεκίνησε από την δική του παρουσία στην ομάδα και το στόχο της: «Βρίσκομαι στον πάγκο έξι αγωνιστικές, αλλάξαμε κάποια πράγματα, όχι ότι πριν ήταν άσχημα, μα κάπως έτσι βελτιωθήκαμε. Η Αναγέννηση Θέρμου είναι πολύ μπροστά κι αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές το βλέπω απίθανο να την ξεπεράσουμε, άρα πάμε για την άνοδο στα μπαράζ. Η Αναγέννηση διαθέτει καλή και πειθαρχημένη ομάδα, κάνουν καλή δουλειά ο Τσιάκαλος με τον Μαραγιάννη. Διαθέτουν οργάνωση και παίκτες που γνωρίζονται καιρό μεταξύ τους. Όμως στο προχθεσινό ματς στο Θέρμο,  παρότι υποτίθεται ότι εμείς πήραμε την ισοπαλία, όποιος το είδε διαπίστωσε ότι μπορούσαμε να νικήσουμε. Για τη συνέχεια, χωρίς να είμαστε εγωιστές, εγώ φοβάμαι μόνο τον κακό εαυτό της δικής μας ομάδας, όχι τους αντιπάλους παρότι αναγνωρίζω πως υπάρχουν πολύ καλές ομάδες».

Έχει η Ένωση το υπόβαθρο να σταθεί επάξια στην παραπάνω Κατηγορία και να θυμίσει τον μεγάλο Εύηνο παλαιότερων εποχών; «Ήμουν μέλος εκείνης της ομάδας του Ευήνου, από τις καλύτερες που πέρασαν, κι αυτό είναι το όνειρό μου στην Ένωση, γι’ αυτό ήλθα», απάντησε   αρχικά ο Γιάννης Γουλής. Συνέχισε: «Πρέπει να βελτιώσουμε μερικά πράγματα στην οργάνωση και κυρίως στο γήπεδο. Δεν είναι σε καλή κατάσταση το γήπεδό μας, πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουμε  γιατί πρέπει αγωνιζόμαστε πλέον σ’ αυτό και όχι στο Ενωσιακό του Μεσολογγίου. Θα είναι ένα πρόβλημα για μας».

 

 

Για να ακούσετε το ηχητικό των δηλώσεων πατήστε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=SDeunVJbvvw&feature=youtu.be

 

 

Γιώργος Παπαϊωάννου για την εφημερίδα «Συνείδηση»

 

ΟΜΑΔΑ (2)

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr