ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΚορεσμένα κοιμητήρια στο Μεσολόγγι

Κορεσμένα κοιμητήρια στο Μεσολόγγι

Νίκος Καραπάνος «Τα τελευταία 10 χρόνια δεν έχει ασχοληθεί κανείς με το ζήτημα»

 

Κορεσμένα κοιμητήρια

στο Μεσολόγγι

 

Πρώτη προτεραιότητα είναι ο καθαρισμός των κοιμητηρίων καθώς μέχρι πρότεινες όλα ήταν σε κακή κατάσταση. Τι δηλώνει στη «Σ» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπουσπουρέλης.

 

 

Κορεσμένη είναι η κατάσταση στα κοιμητήρια σε όλο το φάσμα του δήμου Μεσολογγίου. Δεδομένης της κατάστασης και της αυστηρής νομοθεσίας που υπάρχει, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής του δήμου Μεσολογγίου κ Δημήτρη Μπουσπουρέλη, ο οποίος μίλησε στην «Σ», για να εξομαλυνθούν τα προβλήματα πρέπει να γίνουν μελέτες, για τις οποίες έχει δοθεί εντολή, ώστε να βρεθούν κατάλληλες εκτάσεις, εγκεκριμένες σύμφωνα με τους νόμους ή να επεκταθούν πολλά εκ των υπαρχόντων κοιμητηρίων.  Μάλιστα, όπως αναφέρει ο κ Μπουσπουρέλης, σε κάποια κοιμητήρια η κατάσταση είναι σχεδόν στα όριά της. Άμεση προτεραιότητα βέβαια για το ζήτημα των κοιμητηρίων τόσο για τον αρμόδιο αντιδήμαρχο όσο και την δημοτική αρχή είναι η καθαριότητά τους.

Ο δήμαρχος Μεσολογγίου κ Νίκος Καραπάνος σε ειδησεογραφικό site πανελλαδικής εμβέλειας (in.gr) δήλωσε για το θέμα  «Παραλάβαμε νεκροταφεία σε κάκιστη κατάσταση. Τα τελευταία 10 χρόνια δεν έχει ασχοληθεί κανείς με το ζήτημα», ενώ συμπλήρωσε πως τα 22 από τα 27 κοιμητήρια του δήμου σύντομα θα είναι σε θέση να καλύψουν όλα τον κενό τους χώρο. Ο κ Καραπάνος μάλιστα συμπλήρωσε επί του θέματος «τα 22 αυτά κοιμητήρια που εντοπίζεται το πρόβλημα, οι τοπικές κοινότητες δεν καταβάλλουν στον Δήμο τα τέλη κοιμητηρίων, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν λεφτά στον κορβανά για να δράσουμε άμεσα», ενώ συνέχυσε λέγοντας «αν δεν αλλάξει αυτή η κατάσταση και δεν ληφθούν τα ανάλογα μέτρα, τότε δεν θα υπάρχει ούτε ένα μέτρο γης».

Το ζήτημα αναμένεται να λυθεί ως και το τέλος του Φεβρουαρίου, εκμεταλλευόμενη η δημοτική αρχή δημοτικά οικόπεδα που είναι σε διάφορες δημοτικές κοινότητες οι οποίες αντιμετωπίζουν πρόβλημα στο κοιμητήριό τους.

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr