ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑμφιλοχιαΚοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας των Βαλμαδιωτών

Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας των Βαλμαδιωτών

Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας των Βαλμαδιωτών
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Ιανουαρίου η δεύτερη κοινή εορταστική σύναξη των Βαλμαδιωτών στην αίθουσα «Αρχιτεκτονική», επί της λεωφόρου Ούλωφ Πάλμε 23, στα Άνω Ιλίσια, για το 2020.

Το αντάμωμα αυτό έγινε μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας στον Ι.Ν. Αγίου Γερασίμου.

Το κλίμα ήτανιδιαίτερα θερμό μεταξύ των Βαλμαδιωτών, αρκετοί εκ των οποίων αντάμωσαν για πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες, κάποιοι δε για πρώτη φορά από το τελευταίο αντάμωμα στην Βαλμάδα!

Εκτός από την επικοινωνία και τηνανταλλαγή ευχών, έγινε και η καθιερωμένη κοπή της Βασιλόπιτας, καθώς και ο προγραμματισμός για το έβδομο κατά σειράν αντάμωμα του  καλοκαιριού, στη Βαλμάδα, το οποίο ορίστηκε για την Κυριακή 16 Αυγούστου 2020, την επομένη δηλαδή της εορτής της Παναγίας μας.

Το φλουρί έλαβε η μικρή κόρη του Γιώργου Λύρρου, η Μαρκελίτσα, της οποίας η γιαγιά Αθηνά Πρεβεζιάνου κατάγεται από την Βαλμάδα.

Στα πλαίσια της επικοινωνίας και για να διατηρούνται οι μνήμες ζωντανές, προτάθηκε η καταγραφή από κάθε οικογένεια του γενεαλογικού της δένδρου έως τρίτης η τετάρτης γενεάς ώστε και οι νεώτερες γενεές να αποκτήσουν περισσότερους δεσμούς, συμβάλλοντας, στην σύσφιξη των διαγενεακών σχέσεων και στον τονισμό της ιστορικότητας και της δεσπόζουσας θέσης που έχει το χωριό μας σε όλη την ευρύτερη περιοχή του Βάλτου.
Αμέσως παρακάτω δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα από το ιδιαίτερα ζεστό αντάμωμα της Κυριακής.

Χρήστος Αλεξόπουλος – valmada.blogspot.com

Με μεγάλη συμμετοχή η κοπή Βασιλόπιτας στην Ενορία Αγίου Νικολάου Αναλήψεως

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα