ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΚοπάδια από μέδουσες κατέκλυσαν τις παραλίες του Παγασητικού (εικόνες-video)

Κοπάδια από μέδουσες κατέκλυσαν τις παραλίες του Παγασητικού (εικόνες-video)

Κοπάδια από μέδουσες κατέκλυσαν τις παραλίες του Παγασητικού (εικόνες-video)

Μέδουσες Aequorea forskalea κατέκλυσαν τον Παγασητικό, από τον Κατήραγα μέχρι την Αφησσο, σε όλη την ακτογραμμή.

Την επανεμφάνισή τους έχουν κάνει οι μέδουσες στις ακτές του Βόλου, μετά την έντονη παρουσία τους κατά τη διάρκεια του περσινού καλοκαιριού.

Το παραλιακό μέτωπο από τον Μάραθο, την Νέα Αγχίαλο και τις ακτές του Πηλίου, έχει γεμίσει από κοπάδια μεδουσών, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες ανήκουν στο είδος Aequorea forskalea και είναι ακίνδυνες.

ΜΕΔΟΥΣΕΣ

Κάτοικοι της περιοχής διαπίστωσαν ότι τις τελευταίες ημέρες ο πληθυσμός τους αυξήθηκε, μετατρέποντας το χρώμα της θάλασσας από γαλάζιο σε μαύρο.

Το τσίμπημά της δεν είναι επικίνδυνο, αλλά η εικόνα με την παραλία της Αφήσου να είναι γεμάτη, “θορύβησε” τους περαστικούς και τους κολυμβητές.

ΜΕΔΟΥΣΕΣ

Οι πολίτες την χαρακτηρίζουν σαν μαύρη μέδουσα λόγω των πολλών μπλε σκούρων καναλιών που έχουν και φαίνονται σαν μαύρα.

Οι μέδουσες αυτές αντέχουν σε κρύα νερά και θα φύγουν σύντομα.

Το φαινόμενο δεν είναι μόνο τοπικό, καθώς παρόμοιες μέδουσες έχουν κατακλύσει από τις αρχές Μαρτίου παραλιακές περιοχές και της Αττικής.

 

Σύμφωνα με ερευνητές του ΕΛΚΕΘΕ (Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών), η ενίσχυση της εμφάνισης σμηνών μεδουσών τα τελευταία χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο, ενδεχομένως αποτελεί την απόκριση στις συσσωρευτικές επιπτώσεις ορισμένων ανθρωπογενών επιδράσεων, με σημαντικότερες την κλιματική αλλαγή (αυξημένη θερμοκρασία της θάλασσας) και την υπεραλίευση.

Πηγή: gegonota.news

Τέμπη: Μακάβριο θέαμα σε αποθήκη-Εντοπίστηκαν οστά και ανθρώπινο κρανίο

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ