ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΚοντά στο να ζητήσει πρόωρες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ

Κοντά στο να ζητήσει πρόωρες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ

Κοντά στο να ζητήσει πρόωρες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ

Κοντά στο να ζητήσει πρόωρες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ

Θ. Μωραΐτης: Αν δεν μπορεί ο Μητσοτάκης ώστε να σώσουμε εμείς όσους μπορούμε

Η έκρηξη των κρουσμάτων και η πίεση που δέχεται εκ νέου του σύστημα υγείας ήταν βέβαιο πως θα γίνει ξανά πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης, αφού έγινε από το πρώτο lockdown ουσιαστικά.

Η αιφνιδιαστική επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης πυροδότησε τη νέα αντιπαράθεση για τη διαχείριση της πανδημίας ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση. Και παρόλο που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ακόμη ζητήσει πρόωρες εκλογές φαίνεται ότι η επίσκεψη Τσίπρα είχε «εκλογικό άρωμα», καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση φαίνεται ότι βρίσκεται ένα βήμα πριν ζητήσει πρόωρες εκλογές.

Κάτι τέτοιο σε μεγάλο βαθμό αποτυπώνεται και στα λόγια του βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Για παράδειγμα ο Θ. Μωραΐτης σχολιάζοντας την εικόνα με τα ράντζα σε νοσοκομείο της Αθήνας που έγινε προχθές πρώτη είδηση  χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της χώρας είναι τριτοκοσμική και απελπιστική.

«Ο κ. Μητσοτάκης είχε δύο ολόκληρα χρόνια στη διάθεσή του για να ενισχύσει το ΕΣΥ.Αντ’ αυτού, το εγκατέλειψε στην τύχη του. Μάλιστα, όταν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία ζητούσε δημιουργία νέων ΜΕΘ και προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, η κυβέρνηση έλεγε ότι είναι “πεταμένα λεφτά”.

Ακόμη και σήμερα, που η πανδημία είναι σε μεγαλύτερη έξαρση σε σχέση με πέρυσι και με το τέταρτο κύμα να επελαύνει δριμύτατο, υπουργοί της δηλώνουν ότι ένα ισχυρό ΕΣΥ είναι “περιττή πολυτέλεια”» ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε ανάρτησή του στα social media.

Kαι με εμφατικό τρόπο πρόσθεσε :«Πλησιάζουμε -αν δεν έχουμε ήδη φτάσει- στο τραγικό σημείο να αναγκάζονται οι γιατροί να επιλέξουν ποιους ανθρώπους θα σώσουν και θα βάλουν στις ΜΕΘ και ποιους θα αφήσουν απ΄ έξω.Αν δεν μπορεί να διαχειριστεί την πανδημία ο κ. Μητσοτάκης, να αποχωρήσει, ώστε να σώσουμε όσους μπορούμε».

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Από διαπιστώσεις για την εγκατάλειψή μας χορτάσαμε

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr