ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοσμοςΚωνσταντινούπολη: «90.000 κτίρια κινδυνεύουν άμεσα με κατάρρευση» – Η ανατριχιαστική αποκάλυψη του Ιμάμογλου

Κωνσταντινούπολη: «90.000 κτίρια κινδυνεύουν άμεσα με κατάρρευση» – Η ανατριχιαστική αποκάλυψη του Ιμάμογλου

Κωνσταντινούπολη: «90.000 κτίρια κινδυνεύουν άμεσα με κατάρρευση» – Η ανατριχιαστική αποκάλυψη του Ιμάμογλου

Μετά τον φονικό σεισμό 7.7 Ρίχτερ που χτύπησε την Τουρκία, οι σεισμολόγοι άρχισαν να συζητούν έντονα για το ενδεχόμενο ενός αντίστοιχου και στην Κωνσταντινούπολη καθώς όπως αναφέρουν κινδυνεύουν άμεσα με κατάρρευση 90.000 κτίρια.

Ο δήμαρχος της Πόλης, Εκρέμ Ιμάμογλου έρχεται με τη σειρά του να κρούσει ξανά τον κώδωνα κινδύνου δηλώνοντας πως εάν πράγματι σημειωθεί μία ισχυρή σεισμική δόνηση στην πόλη τότε 90.000 κτίρια κινδυνεύουν άμεσα με κατάρρευση.

Ο κ. Ιμάμογλου τόνισε χαρακτηριστικά ότι «όταν αναλάβαμε τον Δήμο, διαπιστώσαμε στα αρχεία ότι τα κτίρια που βρίσκονταν υπό κατάρρευση ήταν περίπου 50.000. Μετά και τις δικές μας έρευνες καταλήξαμε ότι τα κτίρια αυτά είναι περίπου 90.000 και μεταξύ αυτών βρίσκονται καταστήματα και σπίτια. Αρα, πρέπει να κινηθούμε πολύ γρήγορα».

Αποκάλυψε μάλιστα πως ακόμη 317.000 κτίρια εξασφάλισαν κατασκευαστική «αμνηστία» από τις Αρχές παρ’ όλο που διαπιστώθηκε ότι δεν τηρούσαν τον αντισεισμικό κανονισμό. Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης δεν δίστασε να επιρρίψει τις ευθύνες στην κεντρική διοίκηση.

Σημειώνεται πως εάν σε ένα κτίριο χορηγηθεί αμνηστία και καταβληθεί το σχετικό πρόστιμο, η κατασκευή δεν κατεδαφίζεται παρόλο που δεν πληροί τις σχετικές προϋποθέσεις που αναφέρονται στους κανονισμούς δόμησης και σεισμού.

in.gr

Τσικνίζει το Αγρίνιο: Γεμάτη η πόλη ψησταριές

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ