Παραμένει κομμένη η Ελλάδα στα δύο – Κλειστή η εθνική από Λαμία μέχρι Κατερίνη

Κομμένη στα δύο εξακολουθεί να είναι η χώρα, με την εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης να παραμένει κλειστή, καθώς τα φαινόμενα που έφερε η κακοκαιρία Daniel στις περιοχές της κεντρικής Ελλάδας ήταν ισχυρά.

<p>kakokairia-daniel-1-1024x683</p>

Κομμένη στα δύο εξακολουθεί να είναι η χώρα, με την εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης να παραμένει κλειστή, καθώς τα φαινόμενα που έφερε η κακοκαιρία Daniel στις περιοχές της κεντρικής Ελλάδας ήταν ισχυρά.

Εξαιτίας των ισχυρών βροχών δημιουργήθηκαν προβλήματα στο οδικό δίκτυο, ενώ πολλά οχήματα ακινητοποιήθηκαν σε πολλά σημεία της εθνικής οδού.

Η ΕΛ.ΑΣ. έκλεισε την ΠΑΘΕ

Βλέποντας την κατάσταση που επικρατούσε το βράδυ της Τετάρτης, η Ελληνική Αστυνομία έλαβε την απόφαση να κλείσει ο αυτοκινητόδρομος Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό η εθνική οδός έκλεισε από το ύψος της Λαμίας μέχρι την Κατερίνη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

«Βούλιαξαν» οχήματα και οδηγοί στην εθνική οδό
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., εξαιρούνται μόνο τα οχήματα οδικής βοήθειας και τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης.

Για τη διακοπή κυκλοφορίας στην ΠΑΘΕ ενεργοποιήθηκε και το 112 με σχετικό μήνυμα που αναφέρει τα εξής: «Με εντολή της @hellenicpolice κλειστός ο αυτοκινητόδρομος #ΠΑΘΕ από #Λαμία έως #Κατερίνη λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων».

Λίγο μετά τα διόδια Μοσχοχωρίου, στο ρεύμα προς Αθήνα η εθνική οδός έχει μετατραπεί σε ποτάμι με το ύψος του νερού να φτάνει στο διαχωριστικό διάζωμα.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει τα εξής:

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και ακινητοποιημένων οχημάτων σε τμήματα της ΠΑΘΕ, διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην Α/Δ ΠΑΘΕ και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας στο τμήμα από Λαμία έως Κατερίνη.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τόσο στο εθνικό οδικό δίκτυο όσο και σε τοπικές οδούς όπου παρατηρούνται έντονα καιρικά φαινόμενα ή έχουν υπάρξει προειδοποιήσεις για επικείμενη έλευση αυτών».

in.gr

Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές 2023: Πόσους σταυρούς βάζω, πού ψηφίζω -Όλες οι αλλαγές