ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΘ. Κομματάς στον “Δυτικά Fm 92,8”: Σκέφτονται να δώσουν στους ιδιώτες την «κοινωφελή», θα πάμε σε κινητοποιήσεις

Θ. Κομματάς στον “Δυτικά Fm 92,8”: Σκέφτονται να δώσουν στους ιδιώτες την «κοινωφελή», θα πάμε σε κινητοποιήσεις

Θ. Κομματάς στον “Δυτικά Fm 92,8”: Σκέφτονται να δώσουν στους ιδιώτες την «κοινωφελή», θα πάμε σε κινητοποιήσεις

Δυσοίωνες εξελίξεις για τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας “βλέπει” ο Θύμιος Κομματάς που μίλησε στον “Δυτικά Fm 92,8”.

Το νέο που φάνηκε να ευνοεί αρκετούς εργαζόμενους, αυτό της παράτασης για τέσσερις μήνες του προγράμματος των «οχτάμηνων» προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, φαίνεται τελικώς πως έχει και άλλη ανάγνωση, όχι τόσο ευχάριστη.

Στην ΠΟΕ-ΟΤΑ και στις τάξεις των εργαζομένων υπάρχει εγρήγορση καθώς πληθαίνουν οι φήμες πως είναι πιθανόν να δούμε το ίδιο πρόγραμμα, τα ίδια κονδύλια από την Ε.Ε., να περνούν μέσα από τους ιδιώτες με την ενοικίαση εργαζόμενων προς τους Δήμους στα πρότυπα που αυτό επιχειρήθηκε και στα νοσοκομεία, με αμφιλεγόμενα αποτελέσματα.

Τους φόβους όλου του κλάδου των εργαζόμενων στην Αυτοδιοίκηση επιβεβαίωσε μιλώντας στην εκπομπή της Δήμητρας Λαοπόδη “Today News” ο Θύμιος Κομματάς, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Νομού Αιτωλοακαρνανίας, κάνοντας λόγο για προγράμματα της Ε.Ε. που θα αναλαμβάνονται από εργολάβους προκειμένου να εξυπηρετούν τους δήμους και τις περιφέρειες ουσιαστικά «ενοικιάζοντας» εργαζόμενους, στο πνεύμα όσων έγιναν και στα Νοσοκομεία.

«Το πρόβλημα είναι πως όλοι ξέρουμε ότι δεν υπάρχει κανένας ελεγκτικός μηχανισμός για τις εργασιακές συνθήκες στην Ελλάδα, όσες φορές έχουμε επιχειρήσει να συνεργαστούμε με το Σ.Ε.Π.Ε (σ.σ. επιθεώρηση εργασίας) απλά διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχει ούτε πρόθεση αλλά ούτε τρόπος να μας συνδράμουν. Είναι γνωστό το τι γίνεται στα ταχυδρομεία και είναι γνωστό το τι έγινε σε περιπτώσεις όπως στο Ξυλόκαστρο όπου ένας αντιδήμαρχος πήγε σε έναν οικισμό Ρομά και διάλεξε κάποιους ανθρώπους για οδηγούς με 20 ευρώ την ημέρα και κάποιους για εργάτες με 10 ευρώ! Η νεκρή υπάλληλος δεν ήταν ασφαλισμένη και μας ανησυχεί που τέτοια μοντέλα εργασίας συζητιούνται για την Αυτοδιοίκηση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Κομματά είναι γνωστό ότι σε τέτοιου είδους εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα δεν τηρούνται ούτε οι ώρες ούτε οι συνθήκες, ο εξοπλισμός η ασφάλεια κλπ. «Έχουμε ζητήσει την βοήθεια της ΚΕΔΕ, όχι με κάποιο ψήφισμα αλλά με ουσιαστικές παρεμβάσεις για να μην πάει αυτό το πρόγραμμα στους ιδιώτες. Δεν θέλω να αναφέρω τι είδους αλισβερίσι θα προκαλέσει όλο αυτό μεταξύ εργολάβων, βουλευτών, περιφερειών και δήμων, ειδικά όταν θα υπάρχουν εκλογές. Έχουμε ενημερώσει ότι αν δεν γίνει σαφές από την κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να ισχύσει κάτι τέτοιο, θα πάμε σε κινητοποιήσεις ασφαλώς πριν από τις εκλογές, για προφανείς λόγους».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Θύμιου Κομματά στον “Δυτικά Fm”:

Διαβάστε περισσότερα για το θέμα στην εφημερίδα “Συνείδηση” που θα κυκλοφορήσει αύριο Σάββατο (3.2.23).

*Κεντρική φωτογραφία αρχείου

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου σε συνάντηση με το 1ο Γενικό Λύκειο Ναυπάκτου (εικόνες)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ