ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΟ πληθωρισμός φέρνει φτώχεια: Στο «κόκκινο» οι ανάγκες στο Δήμο Αγρινίου – Εκστρατεία συγκέντρωσης τροφίμων

Ο πληθωρισμός φέρνει φτώχεια: Στο «κόκκινο» οι ανάγκες στο Δήμο Αγρινίου – Εκστρατεία συγκέντρωσης τροφίμων

Ο πληθωρισμός φέρνει φτώχεια: Στο «κόκκινο» οι ανάγκες στο Δήμο Αγρινίου – Εκστρατεία συγκέντρωσης τροφίμων

Συγκλονίζουν οι αριθμοί για τους ωφελούμενους από τις κοινωνικές δομές του Δήμου Αγρινίου. Εκστρατεία από το Δήμο Αγρινίου για τη συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων τη Δευτέρα 17/10 στην πλατεία Δημοκρατίας στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας για την εξάλειψη της φτώχειας.

Η 17η Οκτωβρίου, Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη της φτώχειας, έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την ανάγκη δημιουργίας ενός κόσμου χωρίς αποκλεισμούς, όπου όλοι οι άνθρωποι θα μπορούν να απολαμβάνουν πλήρη δικαιώματα και να ζουν με αξιοπρέπεια.

Οι Κοινωνικές Δομές ΕΣΠΑ του Δήμου Αγρινίου (Συσσίτιο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Δομές Αστέγων Δήμου Αγρινίου, Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά, Ξενώνας Κακοποιημένων Γυναικών κλπ), με αφορμή την ημέρα αυτή θα βρεθούν στην Πλατεία Δημοκρατίας για να ενημερώσουν για τη δράση τους και τη σημασία της
κοινωνικής τους προσφοράς.

Την ίδια μέρα, στο ίδιο σημείο για τον ίδιο σκοπό, το προσωπικό των Δομών Αστέγων του Δήμου Αγρινίου θα συγκεντρώσει τρόφιμα και φάρμακα, τα οποία θα διατεθούν σε οικογένειες σε όλο το φάσμα το Δήμου Αγρινίου που πραγματικά έχουν ανάγκη.

Από τις 10.00 μέχρι και τις 13.00 και από τις 17.00 μέχρι καις τις 20.00 τη Δευτέρας 17/10 στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο οι άνθρωποι των δομών θα συγκεντρώνουν
φάρμακα και τρόφιμα, όπως προαναφέραμε, συνεχίζοντας έτσι το αθόρυβο και σημαντικό έργο τους απέναντι στους χιλιάδες συμπολίτες μας που έχουν την ανάγκη στήριξης.

Η ημέρα αυτή είναι συμβολική, διότι, μόνο και μόνο οι αριθμοί στο Αγρίνιο είναι «γροθιά στο στομάχι» και αποκαλύπτουν τις διαστάσεις του φαινομένου. Η παρούσα δε συγκυρία με την ενεργειακή κρίση και την μεγάλη αύξηση του πληθωρισμού αναμένεται να φέρει ακόμη περισσότερους ανθρώπους στο κατώφλι των κοινωνικών δομών του Δήμου Αγρινίου.

“Γροθιά στο στομάχι” οι αριθμοί

Ειδικότερα, στο πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης για τη στήριξη ευπαθών ομάδων είναι ενταγμένοι 125 συμπολίτες μας, οι ωφελούμενες οικογένειες στο Κοινωνικό Ιατρείο είναι 314 (513 μέλη), ενώ ακριβώς οι ίδιοι αριθμοί ισχύουν και για το Κοινωνικό Οδοντιατρείο.

Στο Κοινωνικό Φαρμακείο οι ωφελούμενες οικογένειες είναι 214, ενώ οι κινήσεις για τη λήψη της φαρμακευτικής αγωγής των δικαιούχων του Κοινωνικού Φαρμακείου ανέρχονται στις 1.385 συνολικά για όλο το έτος, με μέσο όρο κίνησης για κάθε δικαιούχο τις δυο με τρεις φορές ανά μηνά.

Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο το σύνολο των ωφελούμενων είναι 826. Συγκεκριμένα είναι 332 οικογένειες αποκλειστικά μέσω ΕΣΠΑ και 494 οικογένειες που στηρίζονται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αγρινίου και της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Η δομή παροχής συσσιτίου του Δήμου Αγρινίου υποστηρίζει 128 άτομα παρέχοντάς τους συνολικά 30.000 γεύματα ετησίως.

Στο ΤΕΒΑ του Δήμου Αγρινίου υπάρχουν 9.400 οικογένειες, ενώ στις δομές αστέγων του Δήμου εξυπηρετούνται από τις υπηρεσίες του Ανοικτού Κέντρου Ημέρας 22 άτομα και έχουν υποβάλει αίτημα ένταξης ακόμη 9, από το πρόγραμμα street work – παρέμβαση στο δρόμο εξυπηρετούνται 22 άτομα και ακόμη 10 άτομα απευθύνονται στη δομή αστέγων για ύπνο ή φιλοξενία.

Πέραν όμως αυτών των συμπολιτών μας, που απευθύνονται στο Δήμο Αγρινίου για υποστήριξη, ο Δήμος Αγρινίου έχει απλώσει την «βεντάλια» του και σε άλλες δομές, μέσω των οποίων επιπλέον συνάνθρωποί μας βρίσκουν υποστήριξη.

Ειδικότερα, η Ομάδα Προστασίας Ανηλίκων ως μέλος του Κ.ΕΣ.Α.Θ.Ε.Α, είναι αρμόδια για την πραγματοποίηση κοινωνικών ερευνών για θέματα κακοποίησης ανηλίκων. Η ομάδα αυτή έχει προσφέρει τις υπηρεσίες ης σε 55 άτομα, έχει βοηθήσει 8 παιδιά για να ενταχθούν σε ιδρύματα και προσφέρει συμβουλευτική στήριξη – κοινωνικές έρευνες σε 800 συνανθρώπους μας.

Οι εγγεγραμμένοι του Κέντρου Κοινότητας με παράρτημα Ρομά του Δήμου Αγρινίου ανέρχονται στους 9.400 και το 2021 έλαβαν υπηρεσίες 3.642, ενώ ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Αγρινίου προσφέρει ή έχει προφέρει τις υπηρεσίες του σε πάρα πολλές γυναίκες, τόσο από το Δήμο Αγρινίου, την Αιτωλοακαρνανία και από άλλα μέρη της Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι  σημαντική είναι η δράση και των συσσιτίων του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, στα οποία έχουν βρει καταφύγιο πολλές οικογένειες και μεμονωμένα άτομα που ζουν στο Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή.

Κ. Καλαντζής: Κάλεσμα συμμετοχής

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Καλαντζής σημειώνει: «Η κοινωνία πρέπει να διαθέτει αντανακλαστικά για να μπορέσει να βοηθήσει την προσπάθεια αυτή που γίνεται. Υπάρχουν μεγάλες και σοβαρές ανάγκες και γι’ αυτό το λόγο γίνεται η προσπάθεια όλων μαζί των κοινωνικών δομών του Δήμου Αγρινίου, οι οποίες απευθύνουν πρόσκληση συμμετοχής σε όλους τους συμπολίτες μας».

Εφημερίδα “Συνείδηση” – Κωνσταντίνος Χονδρός

Αγρίνιο: Συντήρηση η αιτία της κυριακάτικης διακοπής ρεύματος – Δείτε σε ποιες περιοχές

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ