ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΚοινωνικός Τουρισμός: Πότε θα ανακοινωθούν οι δικαιούχοι – Πόσες αιτήσεις έγιναν

Κοινωνικός Τουρισμός: Πότε θα ανακοινωθούν οι δικαιούχοι – Πόσες αιτήσεις έγιναν

Κοινωνικός Τουρισμός: Πότε θα ανακοινωθούν οι δικαιούχοι – Πόσες αιτήσεις έγιναν

Από 1η Αυγούστου ξεκινάει το πρόγραμμα

Τις επόμενες ώρες θα ανακοινωθούν τα ονόματα των δικαιούχων για το καινούργιο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ.

Έτσι, μέχρι την Πέμπτη, 22 Ιουλίου, θα γίνουν γνωστά τα οριστικά αποτελέσματα ώστε οι δικαιούχοι του νέου προγράμματος να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις ηλεκτρονικές επιταγές τους από την 1η Αυγούστου.

Όπως είπε στην ΕΡΤ ο δικοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, έγιναν περισσότερες από 350.000 αιτήσεις για 650.000 επιταγές. Θα εκδωθούν 300.000 ηλεκτρονικές επιταγές που θα αφορούν σε 6 διανυκτερεύσεις σε όλη την Ελλάδα, 10 διανυκτερεύσεις σε Λέρο, Λέσβο, Σάμο, Χίο Κω, ενώ για πρώτη φορά επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Οι κάτοχοι επιταγών από το περασμένο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ πρέπει να τις χρησιμοποιήσουν μέχρι 31 Ιουλίου.

Όπως εξήγησε ο κ. Πρωτοψάλτης, μετά το περσινό ρεκόρ συμμετοχής, επιχειρήσεων και δικαιούχων, φέτος πάνω από 1900 επιχειρήσεις συμμετέχουν στο πρόγραμμα, αριθμός ρεκόρ. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από δύο χρόνια ήταν μόλις 800 επιχειρήσεις στο μητρώο.

Αναφορικά με τις ενστάσεις ορισμένων ξενοδόχων ότι είναι λίγα τα χρήματα που παίρνουν, ο κ. Πρωτοψάλτης απάντησε ότι ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι συγκεκριμένος, και ότι οι τιμές που δόθηκαν ήταν αρκετά καλές.

«Για παράδειγμα, σε ξενοδοχείο τριών αστέρων δίνουμε 35 ευρώ ανά άτομο, μαζί με πρωινό. Άρα 70 ευρώ το δίκλινο, και αυτό είναι για όλο τον χρόνο.

Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού είναι 12μηνης διάρκειας», είπε και εξήγησε ότι το πρόγραμμα κυλάει ομαλά.

«Το πρόγραμμα πάει καλά και γενικά δεν έχουμε προβλήματα. Υπάρχει βέβαια και ένα ποσοστό εκείνων που ενώ κληρώνονται και παίρνουν τις επιταγές τελικά δεν τις χρησιμοποιούν αλλά αυτό είναι μικρό», σημείωσε.

Όσον αφορά τις πληρωμές των επιχειρήσεων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, ο κ. Πρωτοψάλτης είπε ότι «φέτος επίσης σχεδιάζουμε και θα το υλοποιήσουμε πολύ σύντομα την ηλεκτρονική αίτηση για πληρωμή των επιχειρήσεων, ώστε να αποφύγουμε την χαρτούρα και τις μετακινήσεις».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αιτήσεις αποπληρωμής των επιχειρήσεων θα ξεκινήσουν την 1η Σεπτεμβρίου.

ethnos.gr 

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Αυτές είναι οι τελικές ρυθμίσεις – Τι προβλέπουν για τους ανεμβολίαστους και την αναπλήρωσή τους

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr