ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΟικονομιαΚοινωνικό Οικιακό τιμολόγιο 2023: Τί πρέπει να γνωρίζετε για τις αιτήσεις

Κοινωνικό Οικιακό τιμολόγιο 2023: Τί πρέπει να γνωρίζετε για τις αιτήσεις

Κοινωνικό Οικιακό τιμολόγιο 2023: Τί πρέπει να γνωρίζετε για τις αιτήσεις

Μέχρι και την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023 μπορούν οι πολίτες να υποβάλουν αίτηση για να ενταχθούν στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) του έτους 2023. Η προθεσμία αυτή αφορά και τους εν ενεργεία δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου. 

Για να υποβάλουν αίτηση οι υπόχρεοι θα χρειαστούν:

τον ΑΜΚΑ τους
τον αριθμό παροχής ηλεκτρικής ενέργειας
την ηλεκτρονική σας διεύθυνση
τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου

Όταν υποβάλουν την αίτηση για το ΚΟΤ θα ενημερωθούν αυτόματα για:

το όριο τετραμηνιαίας κατανάλωσης για τιμολόγηση με το ΚΟΤ, αν το δικαιούνται γιατί η αίτησή τους απορρίφθηκε, αν δεν το δικαιούνται
Πώς ελέγχονται οι αιτήσεις

Υπενθυμίζεται δε πως οι αιτήσεις του ΚΟΤ και του Μητρώου Ευάλωτων Πελατών ελέγχονται βάσει της φορολογικής δήλωσης 2022, όσον αφορά εισοδήματα και σύνθεση νοικοκυριού και της   τελευταίας εκκαθάρισης ΕΝΦΙΑ (2022), όσον αφορά ακίνητη περιουσία.

Για να  δουν οι πολίτες αν  είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) ή αν μπορούν  να ενταχθούν στο Μητρώο Ευάλωτων Πελατών θα πρέπει να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα:

Βήμα 1. Με την είσοδό τους στο σύστημα θα τους ζητηθεί να επιβεβαιώσουν τον ΑΜΚΑ τους και να συναινέσουν  στην επεξεργασία των στοιχείων που απαιτούνται (τα δικά τους, του/της συζύγου και των προστατευόμενων τέκνων τους).

Βήμα 2. Μετά την συναίνεση τους, εμφανίζεται φόρμα που αναφέρει κάποια προσωπικά στοιχεία τους . Επιλέγουν  για ποιο ΚΟΤ θέλουν να κάνουν αίτηση.

Βήμα 3. Απαραίτητη είναι η συμπλήρωση αριθμού παροχής ηλεκτρικής ενέργειας. Επίσης απαιτείται το e-mail και ένας αριθμός κινητού τηλεφώνου που θα χρησιμοποιηθούν για αποστολή τυχόν ειδοποιήσεων.

Βήμα 4. Για αιτήσεις ΚΟΤ-Α απαιτείται να έχουν οι πολίτες  εγκεκριμένη αίτηση ΚΕΑ. Δεν ισχύει πλέον η απαίτηση επικαιροποιημένης αίτησης ΚΕΑ το τελευταίο δίμηνο. Αρκεί να υπάρχει ενεργή εγκεκριμένη αίτηση.

Για ΚΟΤ-Α δεν απαιτείται η συγκατάθεση των φιλοξενούμενων ατόμων γιατί έχει δοθεί στο ΚΕΑ.

Για αιτήσεις ΚΟΤ-Β ή ένταξης στο Μητρώο Ευάλωτων Πελατών, σε περίπτωση που το νοικοκυριό  των πολιτών  έχει και ενήλικα φιλοξενούμενα μέλη, για να δουν  αν πληρούν τα κριτήρια απαιτείται η συγκατάθεση των φιλοξενούμενων ατόμων μέσω των κωδικών τους Taxisnet για την προσπέλαση των στοιχείων τους από την Α.Α.Δ.Ε. Αν για κάποιο άτομο απαιτείται συναίνεση αναφέρεται ευκρινώς.

Βήμα 5. Εφόσον έχουν δοθεί όλες οι τυχόν απαιτούμενες συναινέσεις των ενήλικων μελών του νοικοκυριού  των πολιτών, και έχουν συμπληρωθεί όλα τα απαιτούμενα πεδία, εμφανίζεται η πληροφορία αναφορικά με το εάν πληρούν  τα κριτήρια ή όχι.

Βήμα 6. Για να καταστούν δικαιούχοι  πρέπει να πατήσουν το κουμπί [Υποβολή Αίτησης]. Εάν πληρούν τα κριτήρια του ΚΟΤ,  τότε εμφανίζεται και το όριο τετραμηνιαίας κατανάλωσης για τιμολόγηση με το ΚΟΤ που αιτηθήκαν Στην αντίθετη περίπτωση, εμφανίζονται οι λόγοι απόρριψης αναλυτικά.

enikonomia.gr

Κινήσεις για να προσελκύσει φοιτητές στο Αγρίνιο προαναγγέλλει ο πρύτανης Χρήστος Μπούρας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ