ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΕκπαιδευτική εκδρομή του Κοινωνικού Φροντιστηρίου «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης» στα Καλάβρυτα

Εκπαιδευτική εκδρομή του Κοινωνικού Φροντιστηρίου «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης» στα Καλάβρυτα

Εκπαιδευτική εκδρομή του Κοινωνικού Φροντιστηρίου «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης» στα Καλάβρυτα

Την Κυριακή  12.2.2023 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή  του Κοινωνικού φροντιστηρίου Αγρινίου  ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΒΡΑΧΩΡΊΤΗΣ  στην περιοχή των Καλαβρύτων.

Συγκεκριμένα επισκεφτήκαν την ιστορική Ι.Μ. Αγίας  Λαύρας  όπου  ο σεβαστός Ηγούμενος με  μοναχούς της Ιεράς  Μονής  ξενάγησαν τους μαθητές  και παρουσίασαν ιστορικά ντοκουμέντα για την έναρξη της επαναστάσεως του 1821 και την ενεργή  συμμετοχή  της Εκκλησίας σε αυτή.

Τους ενημέρωσαν για τις τρεις  καταστροφές  του μοναστηριού  δύο από  τους Τούρκους και μια από τους Γερμανούς,  καθώς  και για τον τρόπο που οι μοναχοί  διέσωσαν τα ιστορικά  κειμήλια.  Ειδική  μνεία  έγινε στον μακαριστό  Μητροπολίτη  Αιτωλίας και  Ακαρνανίας  Θεόκλητο, μοναχό της Αγίας Λαύρας, που σώθηκε  κατά την τελευταία  καταστροφή  του μοναστηριού,  το Δεκέμβριο  του 1943.

Δεύτερος σταθμός  της εκπαιδευτική εκδρομής  ήταν  ο τόπος θυσίας  και εκτελέσεως του ανδρικού πληθυσμού  των Καλαβρύτων  από τις γερμανικές δυνάμεις  κατοχής στις 13.12.1943. Παγκόσμιο  μνημείο  Θυσίας  και αντίστασης  απέναντι στον ολοκληρωτισμό και την μισαλλοδοξία.  Η εκδρομή  ολοκληρώθηκε με χιονοπόλεμο στο χιονοδρομικό  των Καλαβρύτων.

Επιθυμία  των καθηγητών  και των υπευθύνων  του Κοινωνικού Φροντιστηρίου  είναι η  πνευματική  και  μαθησιακή  πρόοδος  όλων των μαθητών  μας.

Χριστίνα Σταρακά για το κλείσιμο των Public στο Αγρίνιο: Να επενδύσουμε στη μικρή και μεσαία επιχείρηση

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ