ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΚοιλάδα του Αχελώου: Ο προορισμός με τα πεντακάθαρα νερά (φωτο + video)

Κοιλάδα του Αχελώου: Ο προορισμός με τα πεντακάθαρα νερά (φωτο + video)

Κοιλάδα του Αχελώου: Ο προορισμός με τα πεντακάθαρα νερά (φωτο + video)

Ανάμεσα στις πλαγιές των βουνών, ο ποταμός Αχελώος σχηματίζει μικρές παραλίες, που θεωρούνται από τις πιο καθαρές στην Ελλάδα.

Κοιλάδα του Αχελώου: Ο προορισμός με τα πεντακάθαρα νερά (φωτο + video) Έχουν βραβευτεί με γαλάζιες σημαίες, για την καθαριότητα, την οργάνωση, την πληροφόρηση, την ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, την προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής, του παράκτιου χώρου και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Τα νερά του ποταμού κατεβαίνουν από τα βουνά των Αγράφων, του Βάλτου και των Φρουσίων Ορέων. Αποτελεί το φυσικό όριο των Νομών Άρτας, Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας και Καρδίτσας.

Οι ντόπιοι αποκαλούν τον ποταμό Αχελώο και Ασπροπόταμο ή απλώς Άσπρο, γιατί έχει πολλά άσπρα βότσαλα.

Η απόσταση των παραλιών του Αχελώου είναι 65 χιλιόμετρα από τις πόλεις της Άρτας, της Καρδίτσας, του Αγρινίου και του Καρπενησίου. Τα βουνά και το υδάτινο στοιχείο εναλλάσσονται, δημιουργώντας απεριόριστους προορισμούς για τους επισκέπτες.

Κοιλάδα του Αχελώου: Ο προορισμός με τα πεντακάθαρα νερά (φωτο + video) Γραφικοί οικισμοί, δάση με έλατα, θρησκευτικά μνημεία και ιστορικές τοποθεσίες χαρακτηρίζουν την περιοχή.

Το χειροκίνητο τελεφερίκ, η «Περαταριά» όπως ονομάζεται, χρησιμοποιείται από το 1960 και ενώνει τον Νομό Άρτας με τον Νομό Καρδίτσας.

Εκεί βρίσκεται και η ιστορική πετρογέφυρα Κοράκου που που ήταν το μεγαλύτερο μονό τοξογιοφύρι των Βαλκανίων, αλλά και άλλα πέτρινα γιοφύρια, όπως του Πετρωτού, του Αυλακίου, της Τέμπλας και του Μανώλη.

Εκτός από τις μικρές απομονωμένες παραλίες, υπάρχουν και οργανωμένες με μικρά beach bar και θαλάσσια σπορ..

Δείτε το βίντεο με τις παραλίες της Κοιλάδας του Αχελώου: 

valueforlife.gr  φωτογραφίες: Αντώνης Κοσσυβάκης/Γιώργος Σφήκα

Αιτωλοακαρνανία: 39 νέα κρούσματα κορωνοϊού από τα rapid test της Παρασκευής

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ