ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα ΝεαΚΝΕ Αιτωλοακαρνανίας: Τραγική η κατάσταση στους δημόσιους χώρους άθλησης (εικόνες)

ΚΝΕ Αιτωλοακαρνανίας: Τραγική η κατάσταση στους δημόσιους χώρους άθλησης (εικόνες)

ΚΝΕ Αιτωλοακαρνανίας: Τραγική η κατάσταση στους δημόσιους χώρους άθλησης (εικόνες)

Σε τραγική κατάσταση βρίσκονται οι ελάχιστοι χώροι άθλησης στη πόλη του Αγρινίου και των γύρω χωριών, με αποτέλεσμα εκατοντάδες νέοι που αθλούνταν στους χώρους αυτούς να μην έχουν  ούτε ένα γήπεδο λειτουργικό για να παίξουν έστω ένα ποδόσφαιρο.

ΚΝΕ Αιτωλοακαρνανίας: Τραγική η κατάσταση στους δημόσιους χώρους άθλησης (εικόνες) Η κατάσταση αυτή δεν αποτελεί σημερινή ιδιαιτερότητα, αλλά συνεχιζόμενη υποβάθμιση των ήδη λίγων δημοσίων χώρων άθλησης που δικαίως έχουν εξοργίσει τη νεολαία και το λαό της περιοχής.

Η κοροϊδία ότι θα αποκατασταθούν τα γήπεδα του παλιού Αγίου Χριστοφόρου και της Αγίας Παρασκευής, έχουν καταντήσει πλέον ανέκδοτο στις παραπάνω γειτονιές, εδώ και πολύ καιρό.

Αλήθεια ποιο είναι αυτό το ιλιγγιώδες ποσό που απαιτείται για δυο τέρματα, δυο μπασκέτες, λίγο χλοοτάπητα; Δεν ενοχλεί κανέναν υπεύθυνο η επικινδυνότητα των χώρων αυτών;

Ότι π.χ. δεν υπάρχει κυριολεκτικά πουθενά ούτε ένας λειτουργικός χώρος 5×5 στο Αγρίνιο, στο Παναιτώλιο, στο Καινούργιο και αλλού;

ΚΝΕ Αιτωλοακαρνανίας: Τραγική η κατάσταση στους δημόσιους χώρους άθλησης (εικόνες) Ο κίνδυνος τραυματισμού των παιδιών που αθλούνται σε γήπεδα με λακκούβες, με γυρισμένα σύρματα, ξεβιδωμένα δοκάρια, σε ποια ζυγαριά κόστους-κέρδους αλήθεια μπαίνει;

Παρά το γεγονός ότι οι ανάγκες για άθληση αυξάνονται χρόνο με το χρόνοαλματωδώς λόγω και των συνθηκών ζωής, μειώνονται ουσιαστικά και αυτές οι υποτυπώδεις κρατικές παροχές.

Είναι συνειδητή πολιτική η εγκατάλειψη δημόσιων, ελεύθερων χώρων και δεν αποτελεί ζήτημα ανευθυνότητας της μιας ή της άλλης δημοτικής αρχής.

Όλες οι κυβερνήσεις και οι τοπικές αρχές θεωρούν «κόστος» τη δημιουργία και συντήρηση τέτοιων χώρων, παρά τη μεγάλη ανάγκη που υπάρχει και είναι αισθητή σε όλους, ιδιαίτερα στη νεολαία.

ΚΝΕ Αιτωλοακαρνανίας: Τραγική η κατάσταση στους δημόσιους χώρους άθλησης (εικόνες) Η ΚΝΕ πιστεύει στην ευρύτερη αξία του Αθλητισμού, που βοηθά τον άνθρωπο να ενταχθεί στην κοινωνία, να δουλεύει συλλογικά, να έχει στόχους, να αντιμετωπίζει τα προβλήματά του, να μην ψάχνει την φυγή από τα προβλήματα στα ναρκωτικά.

Το πρότυπο του αθλητισμού, ως κοινωνική λειτουργία και λαϊκό δικαίωμα, είναι πράξη φυσικής υγείας, παιδείας, αυτογνωσίας, ομαδικότητας και αλληλεγγύης.

Καλούμε την νεολαία και τον λαό της περιοχής να πρωτοστατήσουν μέσα από τα μαθητικά συμβούλια 5μελή, 15μελή, τους φοιτητικούς συλλόγους, τα σωματεία, συλλόγους και φορείς για να απαιτήσουν να αποκατασταθούν άμεσα οι χώροι άθλησης αλλά και για  περισσότερους δημόσιους, δωρεάν και ποιοτικούς χώρους άθλησης και ψυχαγωγίας.

Ο Αθλητισμός αποτελεί δικαίωμα και όχι πολυτέλεια!

ΚΝΕ Αιτωλοακαρνανίας: Τραγική η κατάσταση στους δημόσιους χώρους άθλησης (εικόνες)

Λ. Δημητρογιάννης: «Τρέχει» το project των Ενεργειακών Κοινοτήτων [ηχητικό]

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →