ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΚλειστά τα Δημοτικά σχολεία σήμερα

Κλειστά τα Δημοτικά σχολεία σήμερα

Κατόπιν εξαγγελίας της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος για την σημερινή απεργία, όλα τα δημοτικά σχολεία της Ελλάδας, αλλά και της Αιτωλ/νίας, θα παραμείνουν σήμερα κλειστά. Όλες οι ειδικότητες των εκπαιδευτικών που διδάσκουν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση κατά κανόνα θα απεργήσουν.

Αντικείμενο και στόχος της σημερινής απεργίας είναι η ακύρωση της αυτοαξιολόγησης και η διατράνωση της αντίθεσης των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις ενέργειες του Υπουργείου Παιδείας.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αγρινίου – Θέρμου κ. Σπύρο Αδάμη, το Υπουργείο Υγείας προχωρά σε ανάθεση εργασίας για την αυτοαξιολόγηση στους διευθυντές των σχολικών μονάδων, κάτι προδήλως παράνομο καθώς, σύμφωνα με τον κ. Αδάμη, υπάρχει νομοσχέδιο, το οποίο ξεκάθαρα τονίζει ότι το δικαίωμα των διαδικασιών για την αυτοαξιολόγηση το έχει ο εκάστοτε σύλλογος διδασκόντων.
Ο κ. Αδάμης τονίζει πως η διδασκαλική ομοσπονδία δεν είναι αντίθετη με την αξιολόγηση αλλά είναι αντίθετη με τον τρόπο που επιχειρεί να την κάνει το Υπουργείο Παιδείας, καθώς προσπαθεί να φέρει τους εκπαιδευτικούς προ τετελεσμένων γεγονότων.
Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr