ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΚλειστά 10 εκλογικά τμήματα ως τις 08.30 το πρωί

Κλειστά 10 εκλογικά τμήματα ως τις 08.30 το πρωί

Κλειστά 10 εκλογικά τμήματα ως τις 08.30 το πρωί

Εκλογές 2015

Κλειστά 10 εκλογικά τμήματα ως τις 08.30 το πρωί

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι εκλογές σε ολόκληρο το νομό. Στον δήμο Ναυπακτίας έως και τις 08.30 το πρωί 10 εκλογικά τμήματα ήταν κλειστά εξαιτίας του χιονιού.

 
Κλειστά παρέμειναν ως και τις 8.30 το πρωί 10 συνολικά εκλογικά τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας εξαιτίας του χιονιού. Τα τμήματα αυτά ανήκουν στους πρώην δήμους Αποδοτίας και Πλατάνου, νυν Ναυπακτίας. Σύμφωνα με τον αρμόδιο της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας κ Γιάννη Τέγα, τα προβλήματα που προέκυψαν από το χιόνι λύθηκαν αφού τα εκχιονιστικά μηχανήματα δούλευαν από πολύ νωρίς το πρωί. Η εκλογική διαδικασία στα 10 αυτά εκλογικά ορεινά τμήματα του νομού στις 8.30 ήδη είχε αρχίσει.

Αρμόδια για την προβλεπόμενη από τον νόμο εκλογική διαδικασία και την παρουσία αντιπροσώπων είναι τα Πρωτοδικεία και μόνο, παρά ταύτα οι δήμοι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους στηρίζουν την διαδικασία.

Στον μεγαλύτερο δήμο του νομού, σ αυτόν του Αγρινίου, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ Νίκο Καζαντζή, ο οποίος από το πρωί είναι σε επιφυλακή και επισκέπτεται εκλογικά τμήματα για να διαπιστώσει ότι όλα λειτουργούν σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έγινε από τις προηγούμενες μέρες και αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα και να φροντίσει άμεσα για την επίλυσή του, όλα, μέχρι στιγμής, βαίνουν καλώς. Μόνο σε ένα εκλογικό τμήμα, της δημοτικής ενότητας Νεάπολης, δημιουργήθηκε ένα μικροπρόβλημα με την θέρμανση, το οποίο λύθηκε άμεσα.

Σύμφωνα με τον κ Καζαντζή, αρκετή έλευση έχει και το γραφείο που λειτουργεί στον 1ο όροφο του δημαρχείου Αγρινίου και ενημερώνει για το που ψηφίζει ο κάθε πολίτης. Επί το πλείστον, το επισκέπτονται πολίτες της «τελευταίας στιγμής» οι οποίοι ή δεν αντιλήφθησαν τις αλλαγές στα εκλογικά τμήματα ή μετέβησαν χωρίς αποτέλεσμα εκεί που ψήφιζαν τα τελευταία χρόνια.

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr