ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΚλείνει την Τρίτη η Εθνική

Κλείνει την Τρίτη η Εθνική

 Αποκλεισμένοι στον λαβύρινθο των παράδρομων κάτοικοι και καταστηματάρχες

Κλείνει την Τρίτη η Εθνική

Από την Ερμίτσα έως τον σταθμό των ΚΤΕΛ

Αποκλεισμένη από την ίδια τους της πόλη αισθάνονται κάτοικοι και καταστηματάρχες που ζουν και εργάζονται περιμετρικά της Εθνικής Οδού, από την Ερμίτσα έως και την είσοδο της πόλης, αφού η Εθνική Οδός με τους παράπλευρους δρόμους, τα τοιχία και τα απαγορευτικά, έχει μετατρέψει σε «περιπέτεια στον λαβύρινθο» κάθε μετακίνησή τους. Ήδη από τις αρχές του χρόνου, οι περίπου 30 οικογένειες που έχουν σπίτια στην περιοχή όπως και οι επιχειρηματίες των γύρω καταστημάτων, συγκεντρώνουν υπογραφές διαμαρτυρίας, ζητώντας να δοθεί τέλος στον ιδιότυπο αποκλεισμό που βιώνουν. Για την ερχόμενη Τρίτη μάλιστα, έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής, τη στιγμή που και οι ίδιοι αισθάνονται αποκλεισμένοι μέσα στα ίδια τους τα σπίτια και τα μαγαζιά.

Οι ίδιοι χαρακτηρίζουν ως «αίσχος» την κατασκευή της Εθνικής, αφού φαίνεται ότι δεν πραγματοποιήθηκε κανένας σχεδιασμός που να λαμβάνει υπόψη του την εμπορική κίνηση αλλά και την οικιστική ανάπτυξη που γνώρισε τα τελευταία χρόνια η περιοχή. Το αποτέλεσμα είναι να γίνει προσπάθεια για πρόχειρες λύσεις εκ των υστέρων, πράγμα το οποίο μάλλον δυσχέραινε παρά βοήθησε την κατάσταση. Προέκυψε ένα απίστευτο σύμπλεγμα δρόμων και παρόδων, το οποίο αναγκάζει τους κατοίκους να παρανομούν σε καθημερινή βάση κινούμενοι σε αντίθετη κατεύθυνση από την επιτρεπόμενη, για να φύγουν ή να επιστρέψουν στα σπίτια ή τις δουλειές τους.

Η ίδια κατάσταση φυσικά ισχύει και για τα καταστήματα της περιοχής, αφού είδαν την εμπορική κίνηση να μειώνεται κατακόρυφα από τη στιγμή που τοποθετήθηκε το μόνιμο τσιμεντένιο διαχωριστικό τοιχίο ανάμεσα στην Εθνική Οδό και τον βοηθητικό παράδρομο. Καταστηματάρχες και πελάτες αναγκάζονται να κινούνται από τους παράδρομους αναζητώντας διέξοδο στην Εθνική όπου θα πρέπει να βρουν είσοδο για το σημείο που τους ενδιαφέρει.

«Θέλουμε μια έξοδο για την πόλη», αναφέρει χαρακτηριστικά η Μαρία Πολυχρόνη, κάτοικος της περιοχής η οποία ξεκίνησε την πρωτοβουλία συγκέντρωσης υπογραφών κατοίκων και καταστηματαρχών. Όπως αναφέρει η κα Πολυχρόνη, οι υπογραφές έχουν κατατεθεί σε δήμο, τροχαία, τεχνικές υπηρεσίες και ΔΕΣΕ Πατρών, δίχως όμως να βλέπει κάτι να αλλάζει. Η ίδια θεωρεί πως σε κάποιο σημείο θα πρέπει να γίνει τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη ώστε να δημιουργηθεί κόμβος εισόδου/εξόδου για τον οικισμό κοντά στο νέο Νοσοκομείο, τουλάχιστον έως ότου γίνει κάποιο πιο μόνιμη ρύθμιση.

Κάτοικοι και καταστηματάρχες είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμική κινητοποίηση τις πρωινές ώρες της ερχόμενης Τρίτης, από τη στιγμή που έχουν διαπιστώσει ότι ο έως τώρα κινήσεις τους δεν έχουν βρει καμία ανταπόκριση.

Κώστας Καρακώστας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr