ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΚλιμάκωσαν τις αντιδράσεις τους οι μαθητές της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ του Αγρινίου

Κλιμάκωσαν τις αντιδράσεις τους οι μαθητές της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ του Αγρινίου

Κλιμάκωσαν τις αντιδράσεις τους οι μαθητές της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ του Αγρινίου

«Δεν θα δεχθούμε την υποβάθμιση των Σχολών μας» διεμήνυσαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας οι μαθητές της Επαγγελματικής Σχολής (ΕΠΑΣ) Μαθητείας του ΟΑΕΔ Αγρινίου

Την έντονη αντίθεσή τους στην υλοποίηση των αλλαγών που προβλέπει το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την Παιδεία εξέφρασαν οι μαθητές της ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ Αγρινίου οι οποίοι συμμετείχαν σε συγκέντρωση έξω από τη Σχολή τους. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα ώστε, συντονισμένα, να βρεθούν στο προσκήνιο τα αιτήματα των μαθητών, με κυρίαρχο τη μη υποβάθμιση του Πτυχίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης «επιπέδου 4»,  σε πιστοποιητικό «επιπέδου 3».

 

Τι ζητούν οι μαθητές

Όπως ανέφερε στο sinidisi.gr η μαθήτρια της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ του Αγρινίου Βασιλική Πριοβόλου, η αποχή από την τηλεκπαίδευση συνεχίζεται καθώς δεν έχει δοθεί καμία απάντηση στα αιτήματά τους. Μεταξύ άλλων, ζητούν την ψήφιση τροπολογίας με μεταβατικές διατάξεις για τους μαθητές που φοιτούν τώρα, στις Α΄ και Β΄ τάξεις, ώστε να τους δοθεί η ευκαιρία να ολοκληρώσουν τη φοίτησης τους σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3475/2006 με τον οποίο έχουν εισαχθεί, παρέχοντάς τους πτυχίο «επιπέδου 4» με επαγγελματικά δικαιώματα, μέσω ενδοσχολικών εξετάσεων. Διαφορετικά, όπως σημείωσε η Βασιλική Πριοβόλου, «θα έχουμε χάσει δύο χρόνια αφού το πτυχίο μας θα έχει υποβαθμιστεί, δεν θα έχουμε επαγγελματικά δικαιώματα, δεν θα μπορούμε δηλαδή να λειτουργήσουμε τη δική μας επιχείρηση και θα χρειάζεται να δίνουμε εξετάσεις στον ΕΟΠΠΕΠ».

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr