ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠαιδειαΑπεργία εκπαιδευτικών: Κλειστά ή σε υπολειτουργία τα σχολεία σήμερα

Απεργία εκπαιδευτικών: Κλειστά ή σε υπολειτουργία τα σχολεία σήμερα

Απεργία εκπαιδευτικών: Κλειστά ή σε υπολειτουργία τα σχολεία σήμερα

Κλειστά ή σε υπολειτουργία είναι σήμερα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς απεργούν δάσκαλοι και καθηγητές.

Οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν με απεργίες, συλλαλητήρια και αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης, οι οποίες ξεκίνησαν πρώτα από τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς Νοτίου και Βορείου Αιγαίου, Κρήτης και Πελοποννήσου.

«Στον ελάχιστο χρόνο κυβερνητικής θητείας που απομένει είναι βέβαιο ότι η υπουργός Παιδείας θα εξαντλήσει και την ύστατη δυνατότητα αποδιάρθρωσης του δημόσιου σχολείου», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Νίκος Φίλης, βουλευτής Α΄ Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Τα συνδικαλιστικά σωματεία των εκπαιδευτικών (ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ) καλούν όλους τους εκπαιδευτικούς που εμπλέκονται με κάθε τρόπο στη διαδικασία της αξιολόγησης («αξιολογητές» και «αξιολογούμενους») να δηλώσουν τη συμμετοχής τους στην απεργία – αποχή.

Δάσκαλοι και καθηγητές μέσω ειδικών εντύπων, πρέπει να δηλώσουν ότι συμμετέχουν στην απεργία-αποχή και από κάθε ενέργεια που συνδέεται με το σύστημα αξιολόγησης, το οποίο προωθείται εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και σχετίζονται με όλα τα εξωδιδακτικά καθήκοντα σχετικά με την ατομική αξιολόγηση (συναντήσεις με Συμβούλους Εκπαίδευσης, ενημέρωση ατομικού φακέλου, κατάθεση έκθεσης αυτοαξιολόγησης κ.τ.λ.).

«Καλούμε σε απεργία αποχή από την ατομική αξιολόγηση, με πρώτο βήμα τη μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας αξιολόγησης», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Στις 15 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί απεργιακή συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 10:30 το πρωί.

thebest.gr

Σεισμός στην Τουρκία: «Μαζικό νεκροταφείο» – Ξεπέρασαν τις 41.000 οι νεκροί

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ