ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΚλεισούρα Αιτωλοακαρνανίας: Το γραφικό εκκλησάκι της Αγίας Ελεούσας στο βράχο (video)

Κλεισούρα Αιτωλοακαρνανίας: Το γραφικό εκκλησάκι της Αγίας Ελεούσας στο βράχο (video)

Κλεισούρα Αιτωλοακαρνανίας: Το γραφικό εκκλησάκι της Αγίας Ελεούσας στο βράχο (video)

Σε ένα φυσικό περιβάλλον την ομορφιά και την ιδιατερότητα του οποίου δύσκολα μπορεί να περιγράψει κανείς,  είναι χτισμένο το γραφικό εκκλησάκι της Αγίας Ελεούσας.  Tο video που δημοσιοποίησε η n.p. production παρουσιάζει με ιδανικό τρόπο πώς τα έργα των ανθρώπων εντάχθηκαν στο τοπίο και “εξηγεί” γιατί το εκκλησάκι δέχεται πολυάριθμες επισκέψεις πιστών. 

Το κείμενο της ανάρτησης αναφέρει:

“Η Ιερά Μονή της Αγίας Ελεούσης βρίσκεται ΒΔ του Μεσολογγίου στο 20ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Μεσολογγίου – Αγρινίου σε μια από τις ομορφότερες τοποθεσίες του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, την Κλεισούρα.

Στο κακοτράχαλο Φαράγγι της Κλεισούρας η Ιερά Μονή θυμίζει μετεωρίτικο Μοναστήρι έτσι όπως είναι καρφωμένο στην κορυφή του βουνού Αράκυνθου, αποτελεί κέντρο και σημείο αναφοράς της Θρησκευτικής ζωής του Νομού.

Γιορτάζει την ημέρα της Ζωοδόχου Πηγής και οι εορτασμοί διαρκούν 3 ημέρες. Τιμάται η Ζωοδόχος Πηγή γιατί στο εκκλησάκι του μοναστηρίου υπάρχει πηγή.

Το νερό οδηγείται με σωλήνα στη βρύση, όπου οι προσκυνητές μπορούν να ξεδιψάσουν και να ραντίσουν το πρόσωπό τους. Από τα πανύψηλα βράχια πέφτουν σταγόνες νερού, οι οποίες την ημέρα της γιορτής της Παναγίας είναι πάρα πολλές και οι πιστοί προσπαθούν να πιάσουν μερικές από αυτές για να πέσουν στο πρόσωπό τους γιατί θεωρούνται αγιασμένες”.

Δείτε το video:

Παραγωγή video: n.p. production

Συντριβή του Helios: 16 χρόνια μετά δεν ξεχνιέται η οικογένεια Θεοφάνη από τη Ναυπακτία

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr