ΚΚΕ - Μ.Παπαδόπουλος από Αγρίνιο: «Σήμερα οι συνένοχοι παριστάνουν ξανά τους σωτήρες» (εικόνες-video)

Η Τ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ πραγματοποίησε νωρίτερα στο Αγρίνιο, στην πλατεία Δημοκρατίας, την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος, με βασικό ομιλητή το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο βουλευτή επικρατείας Μάκη Παπαδόπουλο

papadopoulos-kke

Η Τ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ πραγματοποίησε το βράδυ της Δευτέρας (15.05.23) στο Αγρίνιο, στην πλατεία Δημοκρατίας, την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος, με βασικό ομιλητή το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο βουλευτή επικρατείας Μάκη Παπαδόπουλο.

 

«Μπροστά στη δεδομένα αντιλαϊκή κυβέρνηση που θα προκύψει, τη διαφορά υπέρ του λαού μπορεί να την κάνει μόνο ένα πιο δυνατό ΚΚΕ» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδόπουλος δίνοντας έτσι το «στίγμα» για το πώς θα κινηθεί τις μέρες που απέμειναν ως την Κυριακή το κόμμα, αλλά και σε τι μήκος κύματος θα είναι η ομιλία του, η οποία είχε και αρκετές αναφορές σε ζητήματα της Αιτωλοακαρνανίας.

«Περισσότεροι βουλευτές του ΚΚΕ σημαίνει περισσότερη δύναμη για να ακούγεται η φωνή και τα προβλήματα του λαού, περισσότεροι μαχητικοί «συμπαραστάτες» στον αγώνα για το δίκιο, παντού. Το ζήσαμε και το ξέρουμε: Σωτήρες δεν υπάρχουν! Μόνο ο λαός σώζει τον λαό, στον δρόμο της ανατροπής, με δυνατό ΚΚΕ. Τα κόμματα που θα σχηματίσουν την επόμενη κυβέρνηση πρέπει να βρεθούν όσο πιο αδύναμα γίνεται, για να είναι πιο δυνατός ο λαός» τόνισαν στο πλαίσιο της υποδοχή του.

Συγκεκριμένα ο κ. Παπαδόπουλος ξεκίνησε την ομιλία του από το Αγρίνιο κάνοντας αναφορά στο υψηλά ποσοστά της «Πανσπουδαστικής» στις φοιτητικές εκλογές, γεγονός που αποτελεί «ηχηρό μήνυμα» σε όλες τις παρατάξεις και «προάγγελο» του αποτελέσματος της κάλπης της 21ης Μαίου, όπως ειπώθηκε, και γι αυτό ο κ. Παπαδόπουλος απεύθυνε κάλεσμα στήριξης και ψήφου στο ΚΚΕ την ημέρα των εκλογών:

«Απ’ το Αγρίνιο σήμερα εδώ και απ’ όλη την Ελλάδα, στέλνουμε το μήνυμα ότι μπορούμε να κάνουμε ένα σημαντικό βήμα μπροστά στις εκλογές που έρχονται στις 21 Μάη. Ένα βήμα όπως αυτό που έκαναν χτες οι φοιτήτριες και οι φοιτητές που ανέδειξαν για δεύτερη χρονιά την Πανσπουδαστική σε 1η δύναμη.

Ελάτε μαζί μας για να καταδικάσουμε όσους κυβέρνησαν όλ’ αυτά τα χρόνια. Να καταδικάσουμε όλους αυτούς που δεσμεύονται να συνεχίσουν την επόμενη μέρα στις ίδιες ράγες οι οποίες μας έχουν φέρει στη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση.

Ελάτε μαζί μας να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Να μην εγκλωβίσουν ξανά το λαό στο κάλπικο ερώτημα «αν θα συνεχιστεί με το Μητσοτάκη ή χωρίς το Μητσοτάκη η ίδια πολιτική μετά τις εκλογές που μαυρίζει τη ζωή μας, που θυσιάζει συνεχώς της ανάγκες μας, για να κερδίζουν μια χούφτα όμιλοι».

Μπορούμε να ενισχύσουμε όσο πιο πολύ γίνεται το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που δεσμεύεται να σταθεί απέναντι, να αντιπαλέψει τα αντιλαϊκά μέτρα που θα εφαρμοστούν την επόμενη μέρα, όποια κυβέρνηση και αν σχηματιστεί».

Το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής επικρατείας Μάκης Παπαδόπουλος από την πλατεία του Αγρινίου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως είναι συνένοχοι.

«Η ζωή απέδειξε ότι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ είναι συνένοχοι για όλη την πορεία που μας έφερε ως εδώ, συνένοχοι και όταν κυβερνούσαν και όταν έπαιζαν το ρόλο της αντιπολίτευσης» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, συμπληρώνοντας πως: «από κοντά και οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Βαρουφάκης και ο Στρατούλης, που προσπαθούν τώρα να εμφανιστούν ως αντισυστημικοί. Σήμερα οι συνένοχοι παριστάνουν ξανά τους σωτήρες για τα βάσανά μας. Γι’ αυτό και πρέπει να τους απαντήσουμε δυνατά και αποφασιστικά ότι θυμόμαστε, ότι ξέρουμε τι έκαναν σε βάρος μας, σε βάρος του λαού και γιατί το έκαναν. Θυμόμαστε ότι ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν μαζί το τρίτο μνημόνιο και εφάρμοσαν τους μνημονιακούς νόμους και τις μεταμνημονιακές δεσμεύεσεις. Θυμόμαστε ότι μαζί έδεσαν τα χέρια του συνδικαλιστικού κινήματος για να μην μπορεί να διαπραγματευτεί για την εθνική συλλογική σύμβαση για τον κατώτατο μισθό με το νόμο Βρούτση - Αχτσιόγλου. Θυμόμαστε ότι μαζί μείωσαν κατά 25% το μέσο πραγματικό μισθό και τον έφεραν κάτω απ’ τα επίπεδα του 2009. Θυμόμαστε ότι μαζί ισοπέδωσαν τα ασφαλιστικά δικαιώματα και τους συνταξιούχους με το νόμο Κατρούγκαλου».

«Στάθηκε» ιδιαίτερα σε προβλήματα από την πολιτική που ασκήθηκε μέχρι τώρα από τη ΝΔ, κάνοντας αναφορά στα εργοτάξια του οδικού Άξονα Αμβρακίας – Άκτιου, στα Νοσοκομεία του Αγρινίου και του Μεσολογγίου και στα ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες στην Αιτωλοακαρνανία και όχι μόνο.

«Αυτή η πολιτική διασφάλισε το περιβόητο ρεκόρ επενδύσεων και κερδών των ομίλων για το οποίο πανηγυρίζει η κυβέρνηση της ΝΔ. Πίσω απ’ τα μεγάλα κέρδη των κατασκευαστικών ομίλων βρίσκονται τα 12ωρα ακόμα και 7 μέρες τη βδομάδα, με ανασφάλιστη εργασία και μεροκάματα πείνας, όπως στα εργοτάξια του οδικού Άξονα Αμβρακίας – Άκτιου. Πίσω απ’ τα κέρδη του ομίλου στις ιχθυοκαλλιέργειες βρίσκονται οι εργαζόμενες που δουλεύουν στους 18ο C χωρίς τα απαραίτητα διαλείμματα. Βρίσκονται αυτοί που δουλεύουν στη θάλασσα χωρίς όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, ακόμα και χωρίς ενδοεπικοινωνία με τις υπηρεσίες του εδάφους. Αυτοί που παίζουν καθημερινά τη ζωή τους και πρέπει να δουλέψουν υπερωρίες για να βγάλουν το μήνα. Όσο για τους εργαζόμενους ντιλίβερι, όλοι ξέρουμε ότι δουλεύουν όσες ώρες ζητά η εργοδοσία, για ένα άθλιο μεροκάματο. Και όλοι καταλαβαίνουμε τι μας περιμένει όσο συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο και αναμένουμε να μας σώσει πάλι κάποια δήθεν προοδευτική κυβέρνηση.

ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ είναι επίσης συνένοχοι για τα μεγάλα κενά σε γιατρούς και νοσηλευτές, για την υποβάθμιση και την υποχρηματοδότηση των δημοσίου συστήματος υγείας, για να διασφαλιστούν τα ματωμένα πλεονάσματα. Είναι συνένοχοι για τη λειτουργία των νοσοκομείων με επιχειρηματικά κριτήρια, για ένα σύστημα υγείας που στην ουσία ό,τι πληρώνεις παίρνεις. Αυτή η υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας είναι ο αναγκαίος όρος για να θησαυρίζουν οι ιδιωτικοί όμιλοι που δραστηριοποιούνται στον χώρο της Υγείας. Τα μεγάλα κενά στα νοσοκομεία του Μεσολογγίου και του Αγρινίου, τα προβλήματα των Κέντρων Υγείας και του ΕΚΑΒ δεν δημιουργήθηκαν μέσα σε μια νύχτα. Οι νοσηλευτές που καλούνται να καλύψουν πάνω από 25 ασθενείς δεν είναι νέο φαινόμενο. Ούτε η απαράδεκτη κατάσταση να μην μπορεί το δημόσιο νοσοκομείο, στον 21ο αιώνα, να πραγματοποιήσει μαγνητικές και αξονικές τομογραφίες. Η ομηρία των συμβασιούχων - επικουρικών εργαζόμενων που καλύπτουν πάγιες ανάγκες, επίσης δεν είναι νέο φαινόμενο. Τα νοσοκομεία που καλούνται να καλύψουν ακόμα και διπλάσιες πλέον κλίνες με το ίδιο προσωπικό είναι πανελλαδικό φαινόμενο, δεν αφορά μόνο το νομό της Αιτωλοακαρνανίας. Ούτε προέκυψαν μόνο την τελευταία τετραετία. Τα εξαντλητικά ωράρια του προσωπικού και ο χρόνος αναμονής για τα χειρουργεία, τα απογευματινά ιατρεία και η επιχειρηματική δράση στα νοσοκομεία ξεκίνησαν πολύ πριν αναλάβει η κυβέρνηση της ΝΔ. Η ζωή απέδειξε πως κάθε διακυβέρνηση που υπηρετεί την καπιταλιστική ανάπτυξη, όπως κι αν αυτοαποκαλείται, προοδευτική, πράσινη ή αριστερή, στρέφεται ενάντια στη δική μας ευημερία. Οι αγρότες δεν πρέπει να ξεχάσουν ποιοι τους έλεγαν όλ’ αυτά τα χρόνια ότι θα τους σώσει η ΕΕ, η ΚΑΠ, και ότι θα τους στηρίξει το κράτος. Οι αγρότες, που στη συνέχεια τους είπαν ότι η οικονομία δεν αντέχει να δοθεί αφορολόγητο πετρέλαιο, ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα ουσιαστικό για το κόστος παραγωγής που εκτινάχθηκε στα ύψη και για τις χαμηλές τιμές πώλησης, ότι ο ΕΛΓΑ δεν έχει κανονισμό αποζημιώσεων λόγω ακαρπίας».

Στο πλαίσιο της ομιλίας του στο Αγρίνιο ο κ. Παπαδόπουλος απεύθυνε κάλεσμα για τη στήριξη του ΚΚΕ στις εκλογές, υποστηρίζοντας και τεκμηριώνοντας γιατί το ΚΚΕ είναι η κατάλληλη απάντηση.

Μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδόπουλος στο πλαίσιο αυτό επεσήμανε: «σας καλούμε να γυρίσετε την πλάτη σ’ όλους αυτούς που σήμερα υπόσχονται μέτρα ανακούφισης του λαού και όταν κλείσουν οι κάλπες θα θυμηθούν τις απαιτήσεις της Κομισιόν, τις μειωμένες αντοχές της ελληνικής οικονομίας, τη δημοσιονομική πειθαρχία και την επερχόμενη κρίση στην ΕΕ.

Η ζωή απέδειξε ότι διαλέγοντας κάθε φορά το δήθεν μικρότερο κακό, πήγαμε απ’ το κακό στο χειρότερο. Απέδειξε ότι δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις που να κερδίζουμε όλοι.

Και στη ζωή και στην κάλπη την 21η Μάη, συγκρούονται δύο επιλογές, δύο πολιτικές, η πολιτική που υπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα και τα κέρδη τους και η πολιτική που φέρνει στο προσκήνιο τις ανάγκες μας. Συγκρούονται δύο αντίθετες κατευθύνσεις, δύο αντίθετες στρατηγικές που δεν μπορούν να έχουν ούτε 10, ούτε 5 κοινά σημεία.

Το πραγματικό ερώτημα είναι: Με τα μονοπώλια, τους ομίλους, το κεφάλαιο, ή με το λαό;

Και η απάντηση που πρέπει να δώσουμε όλοι εμείς οι μισθωτοί, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι άνεργοι, οι φοιτητές και οι μαθητές, οι συνταξιούχοι, είναι μόνοι τους και όλοι μας».

 

Μαδρίτη: Νέο κόλπο με κλήσεις «μαϊμού» – Πώς αδειάζουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς