ΚΚΕ: Με ανανεωμένο ψηφοδέλτιο στην Αιτωλοακαρνανία (εικόνες + video)

ΚΚΕ: Με ανανεωμένο ψηφοδέλτιο στην Αιτωλοακαρνανία Στο πλαίσιο της παρουσίασης του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ για την Αιτωλοακαρνανία, όπου  υποψήφιος είναι εκ νέου ο νυν βουλευτής Νίκος Παπαναστάσης, γνωστοποιήθηκε πως συνυποψήφιοί του στην «εκλογική κούρσα» είναι: Μάκης Αραβανής, Σοφία Καζαρίδη - Πατούλα, Σπύρος Κοτοπούλης, Αθηνά Κουτρουμπά, Ειρήνη Κωνσταντακοπούλου, Σούλα Μπούρα, Βασίλης Νικάκης, Γιώργος Ντουντούμης και Κώστας Σιέττος.  

ΚΚΕ: Με ανανεωμένο ψηφοδέλτιο στην Αιτωλοακαρνανία (εικόνες + video)

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για την Αιτωλοακαρνανία στο Αγρίνιο το απόγευμα της Τετάρτης

Με χαρακτηριστικό την ανανέωση οι οργανώσεις του Αγρινίου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ διοργάνωσαν νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, σύσκεψη – συζήτηση, μέσω της οποίας παρουσιάστηκε το «πλάνο» του κόμματος και των τοπικών στελεχών του για τις επερχόμενες εθνικές εκλογικές. Με θέμα: «Ισχυρό ΚΚΕ παντού!» παρουσιάστηκε το πλάνο που συναποφασίστηκε από τα κεντρικά του ΚΚΕ, όπως επίσης παρουσιάστηκε και το ψηφοδέλτιο του κόμματος!

Στο πλαίσιο της παρουσίασης του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ για την Αιτωλοακαρνανία, όπου  υποψήφιος είναι εκ νέου ο νυν βουλευτής Νίκος Παπαναστάσης, γνωστοποιήθηκε πως συνυποψήφιοί του στην «εκλογική κούρσα» είναι ακόμη: ο Μάκης Αραβανής, η Σοφία Καζαρίδη - Πατούλα, ο Σπύρος Κοτοπούλης, η Αθηνά Κουτρουμπά, η Ειρήνη Κωνσταντακοπούλου, η Σούλα Μπούρα, ο Βασίλης Νικάκης, ο Γιώργος Ντουντούμης και ο Κώστας Σιέττος.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της ανανέωσης χαρακτηριστικό είναι, σε πανελλαδικό επίπεδο, πως μετά από 30 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο Κοινοβούλιο, η πρώην Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα δεν θα είναι υποψήφια, απόφαση που ελήφθη με τη σύμφωνη γνώμη της στο πλαίσιο και της γενικότερης ανανέωσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, κάτι που φαίνεται και από το ψηφοδέλτιο της Αιτωλοακαρνανίας.

Στην πολιτική εκδήλωση – συγκέντρωση της Τετάρτης ομιλητής ήταν ο νυν βουλευτής (και εκ νέου υποψήφιος) Νίκος Παπαναστάσης, ο οποίος ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στους Αιτωλοακαρνάνες, οι οποίοι πλήττονται ιδιαίτερα από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, σε πολλά και διάφορα ζητήματα όπως λ.χ. την ακρίβεια που καταβαραθρώνει το εισόδημα, την υψηλή τιμή στα είδη διατροφής, την ενέργεια, τα καύσιμα, που όπως τόνισε είναι επιπτώσεις από την εμπλοκή της Ελλάδας στο πόλεμο στην Ουκρανία, τον οποίο όλα τα υπόλοιπα κόμματα στηρίζουν.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, υπονομεύουν τη επιβίωση των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων και εδώ στην Αιτωλοακαρνανία. Αρνούνται να αντιμετωπίσουν τα τεράστια προβλήματα που γεννά η πολιτική τους, όπως το μεγάλο κόστος παραγωγής σε εφόδια και άλλα ή οι πολύ χαμηλές τιμές πώλησης των προϊόντων τους» επεσήμανε, αναφερόμενος στη συνέχεια στη μη ύπαρξη συλλογικών συμβάσεων εργασίας από το 2011, στους πολύ χαμηλούς μισθούς που υπάρχουν στο «βωμό» της ανάπτυξης και του εκσυγχρονισμού.

Μίλησε για τους αυτοαπασχολούμενους του νομού που συνεχώς βλέπουν μειωμένους τζίρους, για την ανάγκη της επαναφοράς του 13ου και του 14ου μισθού, για την κατάργηση του ενιαίου φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, του ΦΠΑ στα είδη ευρείας κατανάλωσης, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και του τέλους επιτηδεύματος ή την κατάργηση των μεγάλων υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών που προτάθηκαν κεντρικά από το κόμμα, αναφέρθηκε ακόμη στην ανάγκη για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών που στην Αιτωλοακαρνανία είναι ακόμη εντονότερες απ’ ό,τι αλλού, για τους επιπλέον φόρους ύψους 2 δις που μπήκαν σε σχέση με πέρσι και όχι μόνο.

Τόνισε πως: «ένας άλλος τομέας που η παντελής απουσία της κυβέρνησης δημιουργεί επικίνδυνες συνθήκες για το λαό είναι ο τομέας της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας  Υγείας. Ο νομός μας είναι ο μεγαλύτερος νομός της χώρας με 220.000 κατοίκους, δέκα Κέντρα Υγείας, δύο Νοσοκομεία. Η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση, αλλά και τα μεγάλα διαχρονικά προβλήματα, που με ευθύνη της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων δεν επιλύονται, υποβαθμίζουν επικίνδυνα τη λειτουργία τους. Αυτές οι ελλειμματικές παροχές στην Υγεία, αναγκάζουν τους κατοίκους της περιοχής μας να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, να απευθύνονται στον ιδιωτικό τομέα που αποκομίζει μεγάλα κέρδη. Φυσικά, οι κομμουνιστές της Αιτωλοακαρνανίας ήταν και είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση της υγείας του λαού. Στην Αιτωλοακαρνανία, όπως και σε όλη την Ελλάδα, οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ έχουν σταθερά στον προσανατολισμό τους τις ανάγκες και τα προβλήματα της εργατικής τάξης, του λαού».

Επιπλέον επεσήμανε πως το πρόγραμμα του ΚΚΕ εκφράζει τα συμφέροντα των εργαζομένων, κάτι που το κόμμα αποδεικνύει κάθε μέρα με τη δράση των μελών του ενάντια στην ενεργειακή φτώχεια και την ακρίβεια. «Απέναντι στις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις που ψάχνουν για νέους σωτήρες και πολιτικούς μεσσίες, το ΚΚΕ λέει ξεκάθαρα ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό» τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Αιτωλοακαρνανίας.

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας: Ρυθμίζεται το τοπίο των πνευματικών δικαιωμάτων