ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιο«Να κηρυχτεί ο δήμος Αγρινίου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης»

«Να κηρυχτεί ο δήμος Αγρινίου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης»

«Να κηρυχτεί ο δήμος Αγρινίου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης»

Γιώργος Παπαναστασίου

«Να κηρυχτεί ο δήμος Αγρινίου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης»

Επιστολή δημάρχου Αγρινίου προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας

 
Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ Γιώργος Παπαναστασίου έστειλε σήμερα επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ Απόστολο Κατσιφάρα η οποία ζητούσε και τεκμηρίωνε τους λόγους που ο δήμος Αγρινίου πρέπει να κηρυχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Ο κ Παπαναστασίου περιέγραψε αναλυτικά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στις δημοτικές ενότητες Παρακαμπυλίων, Παναιτωλικού, Παραβόλας, Μακρυνείας και Αρακύνθου.

Συγκεκριμένα, η επιστολή του κ Παπαναστασίου έχει ως εξής:
«Όπως ήδη γνωρίζετε, τα τελευταία εικοσιτετράωρα τα ακραία καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές από πλημμύρες και κατολισθήσεις σε όλο το γεωγραφικό πλάτος του Δήμου Αγρινίου.
Οι μεγάλες ποσότητες νερού που έπεσαν σε σύντομο χρονικό διάστημα καθώς και οι ισχυρότατοι άνεμοι, προκάλεσαν πρωτοφανείς ζημίες σε υποδομές, υπερχειλίσεις χειμάρρων αλλά και σε ιδιοκτησίες δημοτών.
Σε πάρα πολλά σημεία του οδικού δικτύου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις και αποκόλληση βράχων με αποτέλεσμα να διακοπεί η πρόσβαση σε πολλές Τοπικές Κοινότητες και οικισμούς του Δήμου μας.
Κατά συνέπεια, λόγω της πρωτοφανούς κακοκαιρίας δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία ολόκληρου του Δήμου» αναφέρει στην επιστολή του ο Δήμαρχος και αναλύει:
«Ειδικότερα:
1) Στη Δ.Ε. ΠΑΡΑΚΑΜΠΥΛΙΩΝ, έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις στις Τοπικές Κοινότητες Χούνης, Αγίου Βλασίου, Κυπαρίσσου.
2) Στη Δ.Ε. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ, έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις στις Τοπικές Κοινότητες  Καστανούλας, Αγίας Βαρβάρας, Αγίας Παρασκευής.
3) Στη Δ.Ε. ΠΑΡΑΒΟΛΑΣ, εκτεταμένες κατολισθήσεις στην Τοπική Κοινότητα Λαμπιρίου.
4) Στη Δ.Ε. ΜΑΚΡΥΝΕΙΑΣ, εκτεταμένες κατολισθήσεις στις Τοπικές Κοινότητες Δαφνιά, Καψοράχη, Μεσάριστας, Αγίου Ανδρέα, Γαβαλούς, Λιθοβουνίου.
5)  Στη Δ.Ε. ΑΡΑΚΥΝΘΟΥ, εκτεταμένες κατολισθήσεις στις Τοπικές Κοινότητες Ματαράγκας, Ζευγαρακίου, Άνω και Κάτω Κερασόβου. Επίσης, έχει πλημμυρίσει η περιοχή Γεφύρια Αλάμπεη Ζευγαρακίου, επί της Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων.
Μετά τα παραπάνω παρακαλούμε να μεριμνήσετε ώστε να κηρυχθεί ο Δήμος μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».
Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr