ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΓιατί δεν κινούμαστε σαν την Βέροια που κατοχυρώνει το ρεβανί της;

Γιατί δεν κινούμαστε σαν την Βέροια που κατοχυρώνει το ρεβανί της;

Γιατί δεν κινούμαστε σαν την Βέροια που κατοχυρώνει το ρεβανί της;

Γιατί δεν κινούμαστε σαν την Βέροια που κατοχυρώνει το ρεβανί της;

Η Βέροια έχει ρεβανί, εμείς έχουμε πίτες, έχουμε φρυγαδέλια (προσοχή! δεν τα λένε “φρυγανέλια”!), έχουμε κάμποσα πιάτα που θα μπορούσαμε να τα κάνουμε σήμα κατατεθέν της περιοχής. Σε τελική ανάλυση, με μια σωστή καμπάνια και βάθος 5-10 χρόνων ό, τι φτιάχνεις πολύ καλό μπορείς να το ντύσεις με έναν τοπικό μύθο.

Τι ΔΕΝ κάνουμε εμείς και το κάνεις η Βέροια; Πήγε στην αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Διεύθυνση Συστημάτων Ποιότητας και Βιολογικής Γεωργίας, Τμήμα ΠΟΠ ΠΓΕ ΕΠΙΠ) φάκελο υποψηφιότητας ώστε το «Ρεβανί Βεροίας» να πιστοποιηθεί με το σήμα Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ)!

Η προετοιμασία και σύνταξη του σχετικού φακέλου αναγνώρισης, στο πλαίσιο του έργου Interreg LOC-FOOD, έγινε με την κατάθεση των απαραίτητων εγγράφων από την Ομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτεχνών και Εμπόρων Βεροίας σε συνεργασία με τον Δήμο Βέροιας – Τμήμα Τουρισμού και τον Σύλλογο Ζαχαροπλαστών Βεροίας, ύστερα από την επιλογή του προϊόντος από τον Τομέα Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών, ώστε να προωθηθεί για την απόκτηση σήματος ΠΓΕ.

Και, φυσικά, έγινε από το δήμο Βέροιας, με στόχο το ίδιο το μάρκετινγκ της πόλης. Ο φάκελος βρίσκεται στη διαδικασία της αξιολόγησης από την αρμόδια επιτροπή, βάσει της πολιτικής της Ε.Ε. για την ποιότητα και την προστασία της ονομασίας συγκεκριμένων προϊόντων, με σκοπό την προβολή των μοναδικών τους χαρακτηριστικών, τα οποία συνδέονται με τη γεωγραφική τους προέλευση και την παραδοσιακή τεχνογνωσία.

Τόσο ξεκάθαρα, τόσο στοχευμένα. Αν περιμένουμε να κάνουμε brand name χωρίς κάποιο φαγητό, κάποιο θέρετρο ή κάποια εκδήλωση που θα την συνδυάζει ο κόσμος μόνο με την περιοχή, είμαστε πολύ γελασμένοι.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Η τοξικότητα και η τρίτη κάλπη

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ