ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΗ κινητοποίηση για την Θεσσαλία είναι πρωτοφανής

Η κινητοποίηση για την Θεσσαλία είναι πρωτοφανής

Η κινητοποίηση για την Θεσσαλία είναι πρωτοφανής

Στην Ελλάδα έχουν όλοι δικαίωμα, ίσως και υποχρέωση, να γκρινιάζουν και να διαμαρτύρονται διότι διαφορετικά δεν κινείται ποτέ και τίποτε. 

Όπως γράφει σήμερα και η “Σ” σε ρεπορτάζ της, μπορεί την Αιτωλοακαρνανία να την έχουν ξεχάσει αλλά πρέπει να ειπωθεί ότι δύο μήνες μετά το κολοσσιαίο γεγονός της κακοκαιρίας “Daniel” oi κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας είδαν στους λογαριασμούς τους τις προκαταβολές αποζημιώσεων για τις απώλειες που υπέστησαν στο ζωικό κεφάλαιο από την θεομηνία, κάπου 16, 5 εκ. ευρώ.

Με δεδομένο ότι η κατάθεση των δηλώσεων έληξε στις 20 Οκτωβρίου, η ταχύτητα με την οποία έδρασε ο ΕΛΓΑ δεν έχει προηγούμενο κι αυτή είναι μια πραγματικότητα ενώ σημαντικό είναι το ότι η τιμή βάσης του ΕΛΓΑ ξεπεράστηκε κατά πολύ για όλα τα είδη ζωικής παραγωγής!

Η αντιπολίτευση λέει ότι οι αποζημιώσεις καταβάλλονται δύο μήνες μετά την καταστροφή η κυβέρνηση λέει μόλις 19 ημέρες από την ημέρα που έκλεισε το σύστημα υποβολής των δηλώσεων, το οποίο έλαβε δύο χρονικές παρατάσεις για να μείνει ανοικτό, ύστερα από απαίτηση των ιδίων των πληγέντων αλλά και των επισήμων φορέων τους.

Ανάλογα λένε ότι θα είναι και τα μέτρα που θα ισχύσουν για τον πρωτογενή τομέα και για τους γεωργούς, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους του Έβρου που επλήγησαν από την πυρκαγιά του καλοκαιριού.
Σημαντικό είναι κι ότι την Πέμπτη θα επισκεφθεί τη Θεσσαλία με ομάδα υπουργών της ΕΕ “γιατί η υπόθεση της Θεσσαλίας είναι ένα ζήτημα που αφορά όλη την Ευρώπη”, λένε οι κυβερνητικοί.

Να τα λέμε όλα, για την Θεσσαλία οι εξελίξεις έτρεξαν…

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Για πολλοστή φορά η Πρόεδρος «κατεβαίνει» στην τρέχουσα πολιτική

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ