ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΚινητοποίηση ΠΑΜΕ στο ΙΚΑ Αγρινίου

Κινητοποίηση ΠΑΜΕ στο ΙΚΑ Αγρινίου

Αντιασφαλιστικά μέτρα

 

Κινητοποίηση ΠΑΜΕ

στο ΙΚΑ Αγρινίου

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΙΚΑ, στην εθνική οδό, έγινε χθες το πρωί για την προάσπιση των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων. Ποια μέτρα προωθούνται και αντιδρούν μέσω των κινητοποιήσεων αυτών

 

 

Στα γραφεία του ΙΚΑ στην Εθνική Οδό βρέθηκαν χθες το πρωί μέλη του ΠΑΜΕ για να διαμαρτυρηθούν για την αντιασφαλιστική επέλαση, η οποία ισοπεδώνει τα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα. Σκοπός της κινητοποίησης αυτής ήταν να αποτραπεί η επερχόμενη μείωση των συντάξεων, η επίσης επερχόμενη αύξηση των ορίων ηλικίας, η αύξηση του ελάχιστου αριθμού ενσήμων, η συζήτηση για τους νέους μαθηματικούς τύπους, ο αφανισμός σχεδόν του ΕΚΑΣ, η εγκατάλειψη της δημόσιας υγείας, η αύξηση του ΦΠΑ, η προωθούμενη μείωση των μισθών.

«Κυβέρνηση και ΕΕ κατασπαράζουν όποιο δικαίωμα έχει απομείνει από την Κοινωνική Ασφάλιση των εργαζομένων και των συνταξιούχων για να στηρίξουν στους μεγαλοεπιχειρηματίες στην υγεία, στην ιδιωτική ασφάλιση, για να ενισχύσουν τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων. Σε τέτοια ανάπτυξη και ανάκαμψη αναφέρονται. Οι αλλαγές που προετοιμάζουν θα είναι ακόμα πιο επώδυνες για τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, πλήττουν τις γυναίκες, τα νέα ζευγάρια, τους συνταξιούχους. Τα μέτρα αφορούν τους πάντες, δεν εξαιρούν κανέναν. Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη και τα συνδικάτα της, τις γυναίκες, τη νεολαία, τους συνταξιούχους να συγκρουστούν με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, της ΕΕ και των επιχειρηματικών ομίλων.

  • Να μην επιτρέψουμε να γκρεμίσουν το όποιο ασφαλιστικό δικαίωμα απέμεινε.
  • Να μην επιτρέψουμε τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα να παραδοθούν στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών επιχειρήσεων.
  • Να μην επιτρέψουμε την απαλλαγή των επιχειρήσεων και του κράτους από τις ασφαλιστικές εισφορές.
  • Να μην επιτρέψουμε άλλα αντιλαϊκά μέτρα. Να καταργηθούν όλοι οι ως σήμερα αντιλαϊκοί εφαρμοστικοί νόμοι των μνημονίων.

Τα μέτρα που θέλουν να φέρουν υπονομεύουν παραπέρα το μέλλον της νεολαίας, ξεζουμίζουν συνολικά τους εργαζόμενους μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Αν τα μέτρα προχωρήσουν ή όχι, θα εξαρτηθεί από τη στάση μας! Αν θα δεχτούμε να σφαγιαστούμε για τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών ή θα διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει!». 

Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης εκπρόσωποί της επέδωσαν ψήφισμα στον προϊστάμενο του ΙΚΑ, ζητώντας του να το μεταβιβάσει στους ανωτέρους του. Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου κ. Μιχάλης Κατσιγιάννης δήλωσε: «Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και μέλη του ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ για παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΙΚΑ και διαδηλώσουμε ενάντια στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του κεφαλαίου που σχεδιάζουν αύξηση ορίων συνταξιοδότησης, μείωση συντάξεων, αύξηση ορίου ηλικίας κατά δύο χρόνια, αύξηση στον ελάχιστο αριθμό των ενσήμων από 4.500 στις 6.000 χωρίς να εξαιρεί κανέναν. Εκτιμούμε ότι η εργατική τάξη πρέπει να πάρει την υπόθεση στα χέρια της και μαζί με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, όχι απλά να αποτρέψει τους σχεδιασμούς αυτούς, αλλά και να περάσει στην αντεπίθεση και να πετύχει την κατάργηση των αντιασφαλιστικών μέτρων. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς να δώσουν μαχητική απάντηση».

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr